Gå til indholdBøger / skønlitteratur / digte

Et punkt overrendt af ingenting


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

79 sider

Udgivet

2011

Ophav

Sternberg(forfatter)
Genre og formdigte
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Digte, der bevidst arbejder med at fjerne opmærksomheden fra jeget til fordel for en registrering af tingenes egne fremtrædelsesformer og materialitet


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jul. 2011

af

af

Jens Hjøllund

d. 15. jul. 2011

Nye eksperimenterende digte af Sternberg der i forhold til tidligere udgivelser vil have appel til en bredere gruppe af lyriklæsere, der ikke i forvejen kender ham fra poetry slam og spoken word-scenen.

"Det er et privilegium/ ikke at være paneldebattør// der er en magt i/ at betragte" hedder det et sted i digtsamlingen. Her formuleres bogens gennemgående strategi eller poetik, der kort fortalt går ud på at reducere jeg'ets og digterens rolle som skaber af mening og betydning til fordel for den nøgterne registrering og betragtning af tingene. Teksterne tematiserer underfundigt og tænksomt disse punkter af ingenting, men reflekterer i lige så høj grad over, hvor svært det er ikke at blive "overrendt" af de betydninger og kulturelle koder som byder sig til - også i sproget - og fjerner opmærksomheden fra selve sansningen og tingenes materialitet. Selv om der er mange eksempler på humoren, ironien og de skæve, let absurde, billeder er disse nye digte stemt i et mere lavmælt og reflekterende toneleje end ellers, når det drejer sig om performance- og spoken word kunstneren Sternberg.

Ambitionsniveauet og traditionsbevidstheden er høj i digtene, der er i dialog med både Peter Laugesen og modernistiske ikoner som Francis Ponge og Charles Baudelaire.

Sternberg er en del af det stadigt aktive litterære miljø omkring Øverste Kirurgiske, men de nye digte viser, at han også går sine egne veje når det drejer sig at forfølge egne projekter og ambitioner.


Berlingske tidende

d. 7. okt. 2011

af

af

Jørgen Johansen

d. 7. okt. 2011


Weekendavisen

d. 12. aug. 2011

af

af

Lars Bukdahl

d. 12. aug. 2011Informationer og udgaver

2011

Bog

Sternberg

Biblioteket Øverste Kirurgiske, 1. udgave