Gå til indholdEt liv som ordblind i folkeskolen : forstå dit ordblinde barns tanker og følelser


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

125 sider: ill.

Udgivet

2020

Originaludgave

2018


Beskrivelse


Forfatteren har fokus på de følelser og tanker som børn og unge oplever i den daglige kamp som ordblind i folkeskolen. Bogen rummer 20 konkrete beretninger fra unge og børn om en specifik oplevelse hvor ordblindheden er omdrejningspunktet


Anmeldelser (3)


24. aug. 2018

Tanker og følelser, som ordblinde børn og unge kæmper med i dagligdagen i den danske grundskole, er i fokus i denne bog. 20 troværdige vidensbyrd fra de unge selv. For lærere, pædagoger og forældre.

Forfatteren Jesper Sehested er selv ordblind og har kæmpet sig igennem folkeskolen. Han inviterer læseren direkte ind i bogens univers med den første sætning "Kan du huske din tid i folkeskolen?" Hermed sætter han scenen for, hvad den ordblinde tænker, føler og oplever. Fokus er på følelsen af at være anderledes, dummere end alle andre og ikke mindst at være alene. Han pointerer, at de negative tanker skal vendes. Det skal de med åbenhed, forståelse og rollemodeller. Hans mål med bogen er at give læseren en forståelse for ordblindes oplevelser med bogstaver. Herefter følge vidnesbyrd fra 20 børn og unge. Hvert bidrag illustreres med en kort tegneserie, der understreger omdrejningspunktet i fortællingen. Man kan finde artikler og materialer om det at være ordblind på etlivsomordblind.dk.

De senere år har fokus været på nye ordblindetests og hjælpemidler, men her er fokus på de mennesker, det hele drejer sig om. Bogen giver virkelig stof til eftertanke for de voksne, der omgiver sig med børn både som lærere, pædagoger, men også som forældre.

I Ordblind


er det 11 voksne ordblinde, der fortæller hver deres historieI Ordblind er det 11 voksne ordblinde, der fortæller hver deres historie.

Lektørudtalelse

Af

Ingelise Blom Hansen

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Bente Qvist Okholm

2018-10-11

Læsepædagogen

Af

Birgit Lundemann Street

Årg. 67, nr. 1 (2019)


Informationer og udgaver

Bog

2020

Bog

2018

Lydbog (cd-mp3)

2020

Lydbog (net)

2019

Ebog

2018