Gå til indhold



Et liv på vores planet : mit vidnesbyrd og min vision for fremtiden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

309 sider, tavler i farver: ill.

Udgivet

2020

genre/form

erindringer



Originaludgave

2020


Beskrivelse


Naturambassadøren og videnskabsformidleren David Attenborough har i mere end 70 år fortalt os om den planet, vi bor på. På baggrund af den viden, han har erhvervet gennem et langt liv, gives et bekymret vidnesbyrd, men også en håbefuld vision - hvis vi ændrer kurs. For klima- og naturinteresserede læsere


Anmeldelser (4)


9. okt. 2020

Naturambassadøren og videnskabsformidleren David Attenborough har i mere end 70 år fortalt os om den planet, vi bor på. På baggrund af den viden, han har erhvervet gennem et langt liv, gives et bekymret vidnesbyrd, men også en håbefuld vision - hvis vi ændrer kurs. For klima- og naturinteresserede læsere.

Bogen indledes med et kort indblik i, hvor vi står i dag, og DA trækker tråde til Tjernobyl-katastrofen i 1986. Herefter følger DA's vidnesbyrd, der starter i 1937, hvor DA er 11 år, og vi "kun" er 2,3 milliarder mennesker på Jorden. Her kommer han også nærmere ind på Jordens historie. Efterfølgende springer bogen til 1954, hvor vi nu er 2,7 milliarder, og DA fortæller om hans første TV-produktioner. 1960 er næste årstal, hvor vi nu er 3 milliarder, og kulstofniveauet i atmosfæren er alvorligt stigende. Bogen fortsætter på denne måde, indtil DA beskriver sin vision for fremtiden, og hvordan vi gør verden vild igen. Bogen afsluttes med en konklusion samt en ordliste. Teksten er løbende flankeret af billeder fra DA's mange rejser.

Spændende og til tider rystende læsning, og jeg håber, at DA har ret i sin vision for vores fælles fremtid og jord. Teksten er yderst velskrevet og underholdende, og DA formår at holde den røde tråd bogen igennem. Jeg er bestemt blevet klogere på hans fortid, hans virke og hans vision for fremtiden.

En svær titel at sammenligne med andet, men for yderligere litteratur, dog med en mere lokal vinkel, se fx: Danmarks genforvildede natur


En svær titel at sammenligne med andet, men for yderligere litteratur, dog med en mere lokal vinkel, se fx: Danmarks genforvildede natur.

Lektørudtalelse

Af

Lars Ovesen

Berlingske tidende

Af

Mickey Gjerris

d. 27. okt. 2020

Information

Af

David Rehling

d. 30. okt. 2020

Litteratursiden.dk [online]

Af

Monica Severin

2020-11-04


Informationer og udgaver

Bog

2020

Lydbog (cd-mp3)

2020

Lydbog (net)

2020

Ebog

2020