Gå til indholdEt lig for lidt : kriminalroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

232 sider

Udgivet

2010

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2010


Beskrivelse


Krimi med Lord Peter Wimsey, der overtrumfer politiet i en sag om en ukendt nøgen mand, der bliver fundet i en nervøs arkitekts badekar


Anmeldelser (2)


20. okt. 2010

Udlånstallene for de få Sayers-krimier, vi har tilbage, tyder på, at der stadig er stor interesse for den klassiske engelske adels-krimi.

Romanen, der er Sayers første Peter Wimsey-krimi, er tidligere udgivet på dansk under titlen Peter Wimsey vækker politiet, 1963 og senest 1984. Det er den samme oversættelse, men den er ifølge forlaget revideret og sprogligt opdateret. Lord Wimsey lider af følgerne af et granatchok fra 1. verdenskrig, men har da heldigvis penge til at leve uden at arbejde. Et par sager vækker hans interesse for detektivarbejdet, men han bliver tilkaldt af en af moderens bekendte, der finder et nøgent mandelig i sit badekar. Betjenten, der har sagen, klumrer gevaldigt, men med sine udsøgte intellektuelle evner, trevler Lord Peter den spegede sag op. Intrigen holder fint vand, og romanen er et tidsbillede på overklassens liv i 1920'ernes London.

Sayers har for en stor del de samme læsere som Agatha Christie.

En gennemarbejdet kriminalroman, der samtidig giver et godt indblik i overklassens liv i 1920'ernes London.

Lektørudtalelse

Af

Per Månson

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 1. jan. 2011


Informationer og udgaver

Ebog

2013

Bog

2010