Gå til indholdEt land i krig : hvordan Danmark blev krigsførende - og politikere og generaler famlede i blinde


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Om Danmarks krigsindsats fra 2001 til 2012 med beskrivelse af hvordan landet ender ved fronterne i Irak og Afghanistan med store menneskelige og økonomiske omkostninger til følge, og som senere indgår i en luftkrig i Libyen


Anmeldelser (12)


17. apr. 2012

Til læsere med interesse for dansk politik og for konsekvenserne af Danmarks nye aktivistiske udenrigspolitik. Omfanget kan måske virke afskrækkende på nogle opgaveskrivere.

Forfatterne er begge journalister. De analyserer erfaringerne fra de sidste ti år, hvor Danmark har været krigsførende. Terrorangrebene den 11. september 2001 i USA blev en anledning for forsvarets ledelse til at vise militærets eksistensberettigelse og for Anders Fogh Rasmussen til at vise USA og omverdenen, at Danmark kunne spille en militær rolle i verdenspolitikken. De skildrer krigsdeltagelsen frem til i dag gennem talrige interviews med de involverede politikere, embedsmænd, soldater og officerer, og ved læsning af artikler og rapporter. Blandt deres konklusioner er, at hverken regering eller militærledelse var forberedt på den komplicerede og blodige virkelighed på slagmarken og fx ikke havde styr på det juridiske og praktiske ansvar for fanger.

Den fjerne krig, 2011 er en antologi udgivet af Statens Forsvarshistoriske Museum der forsøger at perspektivere indsatsen i Afghanistan. Den øvrige litteratur om vores krigsdeltagelse består mest af beretninger fra hjemvendte soldater om deres oplevelser ved fronten.

En bred, journalistisk fremstilling af den danske krigsdeltagelse gennem de sidste 10 år, bl.a. med beskrivelser af beslutningsprocesser der hidtil har været hemmeligholdt, og afsløringer af, hvordan skiftende regeringer har forsøgt at skjule skyggesiden af Danmarks militære engagement.

Lektørudtalelse

Af

Søren Brunbech

Politiken

Af

Mikkel Vedby Rasmussen

d. 24. apr. 2012

Berlingske tidende

Af

Lars Hovbakke Sørensen

d. 24. apr. 2012

Information

Af

Charlotte Aagaard

d. 24. apr. 2012

Information

Af

Charlotte Aagaard

d. 24. apr. 2012

Kristeligt dagblad

Af

Henrik Hoffmann-Hansen

d. 25. apr. 2012

Weekendavisen

Af

Claus Bundgård Christensen

d. 16. maj. 2012

Udenrigs

Af

Tonny Brems Knudsen

Årg. 67, nr. 2 (2012)

Økonomi & politik

Af

Henrik Breitenbauch

Årg. 85, nr. 3 (2012)

Udenrigs

Af

Peter Viggo Jakobsen

Årg. 67, nr. 2 (2012)

Militært tidsskrift

Af

Peter Viggo Jakobsen

Årg. 141, nr. 3 (2012)

Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Af

Ulrik Grubb

Nr. 195 (2012)


Informationer og udgaver

Bog

2012

Ebog

2012