Gå til indholdEt kongeligt eventyr : en biografisk fortælling om H.C. Andersens oprindelse


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

293 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2019

genre/form

biografierOriginaludgave

2019


Beskrivelse


Forfatteren mener at H.C. Andersen var resultatet af et kærlighedsforhold mellem prins Frederik Christian, den senere kong Christian 8. og komtesse Elise Ahlefeldt-Laurvig. Med beskrivelser af forældrens slægt og analyse af digterens opvækst og voksenliv


Anmeldelser (3)


19. mar. 2019

Biografisk fortælling om H.C. Andersens liv og oprindelse, der henvender sig til alle med interesse for den verdensberømte digter.

Cand.mag. og tidligere rektor ved Slagelse Gymnasium Jens Jørgensen har tidligere gjort sig til talsmand for den opfattelse, at H.C. Andersen er resultatet af et kærlighedsforhold mellem prins Frederik Christian, den senere kong Christian VIII, og komtesse Elise Ahlefeldt-Laurvig. I denne bog gennemgår han de forskellige argumenter imod den gængse opfattelse; at HCA skulle være søn af en fattig skomager. Der er beskrivelser af faderens og moderens slægt, deres bopæl og forhold i tiden op til digterens fødsel, ligesom der argumenteres for, at skomagerfamilien modtog økonomisk støtte udefra. HCA's tidlige forhold til kongehuset og øvrige vilkår i barndoms- og ungdomsårene, skoletid og voksenlivet analyseres. Prins Christian og komtesse Elises færden i årene op til HCA's fødsel beskrives, og der gives et bud på et muligt fødested. Bagerst findes navneregister og litteraturliste. Bogen er illustreret.

I et klart og lettilgængeligt sprog argumenterer forfatteren for sin teori om HCA's oprindelse, som han underbygger med kildemateriale indeholdende både mundtlige og skriftlige kilder.

Forfatterens første bog om emnet, H.C. Andersen - en sand myte


Paradisbarnet


, udkom i 1987. Denne nye fremstilling udvider argumentationen med mere end 100 sider. I 2004 udkom Paradisbarnet af Rolf Dorset om det samme emneForfatterens første bog om emnet, H.C. Andersen - en sand myte, udkom i 1987. Denne nye fremstilling udvider argumentationen med mere end 100 sider. I 2004 udkom af Rolf Dorset om det samme emneForfatterens første bog om emnet, H.C. Andersen - en sand myte, udkom i 1987. Denne nye fremstilling udvider argumentationen med mere end 100 sider. I 2004 udkom Paradisbarnet af Rolf Dorset om det samme emne.

Lektørudtalelse

Af

Dorte Tissot Hansen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Jette Holmgaard Greibe

2019-07-16

Kristeligt dagblad

Af

Claus Grymer

d. 6. maj. 2019


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2020

Lydbog (net)

2019

Bog

2019

Lydbog (cd-mp3)

2019