Gå til indholdEt hus er ikke et hjem : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

155 sider

Udgivet

2015

genre/form

romanOriginaludgave

2015


Beskrivelse


En midaldrende mand arver en stor lejlighed efter sin mor. Han bliver overtalt til at leje et værelse ud, men da den logerende flytter ind udfordres hans tilværelse som enspænder


Anmeldelser (6)


11. mar. 2015

En midaldrende mand får udfordret sit vante liv som enlig, da han får en logerende. For læsere der interesserer sig for hverdagens stille eksistenser og holder af kortfattet, underspillet prosa.

Forfatteren er også musiker, og titlen samt ideen til romanen er hentet fra sangen "A house is not a home". Anders er midt i 40'erne, arbejdsløs og en enspænder. Han arver sin mors store lejlighed og flytter fra forstaden til storbyen. Han opdager til sin glæde, at kvarteret er som en landsby, hvor han kan fortsætte sin tilværelse, som han plejer. Han tager dog stadig til forstadens bibliotek, hvor han har god kontakt til en kvindelig bibliotekar. Hun får ham overtalt til at hjælpe en studerende ved at leje et værelse ud. Med korte sætninger i korte afsnit tegnes et portræt af en mand, der er nået til midt i livet uden at finde sin plads i samfundet.

Det lykkes for forfatteren at skabe interesse for en ellers usynlig eksistens. Bogen rammer noget almen menneskeligt ved at sige noget om at være anderledes, og hvor svært det sociale liv kan være.

Forfatterens to tidligere romaner Korrekturlæseren


Lille dansk samtidsroman


og Lille dansk samtidsroman er skrevet i samme stil, og alle tre har ensomme og utilpassede mænd som hovedpersonerForfatterens to tidligere romaner Korrekturlæseren og er skrevet i samme stil, og alle tre har ensomme og utilpassede mænd som hovedpersonerForfatterens to tidligere romaner Korrekturlæseren og Lille dansk samtidsroman er skrevet i samme stil, og alle tre har ensomme og utilpassede mænd som hovedpersoner.

Lektørudtalelse

Af

Birgit Sloth

Jyllands-posten

Af

Tobias Skiveren

d. 15. apr. 2015

Berlingske tidende

Af

Søren Kassebeer

d. 28. mar. 2015

Politiken

Af

Mikkel Krause Frantzen

d. 29. mar. 2015

Weekendavisen

Af

Lars Bukdahl

d. 1. apr. 2015

Kristeligt dagblad

Af

Mai Misfeldt

d. 22. apr. 2015


Informationer og udgaver

Ebog

2016

Bog

2015

Lydbog (net)

2015

Lydbog (cd-mp3)

2015