Gå til indholdEt halvt år i Gestapos kløer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

174 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2021

Originaludgave

2021


Beskrivelse


Læs om modstandsmanden Gert Blædels kamp mod nazisterne og om hans ophold i arbejdslejren Dalum nær den hollandske grænse. Er du til dokumentariske fortællinger fra 2. verdenskrig, så er dette en bog for dig


Anmeldelser (4)


15. apr. 2021

Læs om modstandsmanden Gert Blædels kamp mod nazisterne og om hans ophold i arbejdslejren Dalum nær den hollandske grænse. Er du til dokumentariske fortællinger fra 2. verdenskrig, så er dette en bog for dig.

Der indledes med et kort forord, hvor forfatteren, som er barnebarn til Gert Blædel, beskriver tankerne bag bogen. Herefter tager den fat på fortællingen om Gert Blædel. Der startes med en introduktion til det illegale arbejde som modstandsmand. Efterfølgende beskrives diverse nedkastninger, hvorefter tilfangetagelsen behandles. I de følgende kapitler beskriver forfatteren først Frøslevlejren, herefter Neuengamme samt Dalum. Slutteligt beskrives Gerts frihed med de hvide busser. Endeligt behandles tiden efter krigen og stederne, der beskrives i bogen, besøges i dag. Teksten er løbende flankeret af diverse former for billedmateriale.

Man kan kun være imponeret over modstandsfolkene fra 2. verdenskrig. Med denne bog kommer man tæt på det farlige arbejde det har været, samt prisen de har betalt. Bogen er yderst velskrevet og velformuleret, og de mange citater er medvirkende til en levende læseoplevelse. En bog, der beskriver krigens rædsler på fremragende vis.

For yderligere beskrivelser fra 2. verdenskrig og modstandsfolkenes arbejde se: Hvem er Nielsen?


Modstand


eller ModstandFor yderligere beskrivelser fra 2. verdenskrig og modstandsfolkenes arbejde se: Hvem er Nielsen? eller For yderligere beskrivelser fra 2. verdenskrig og modstandsfolkenes arbejde se: Hvem er Nielsen? eller Modstand.

Lektørudtalelse

Af

Lars Ovesen

Krigsvidenskab.dk [online]

Af

Bjarne Maurer

2021-07-02

Historie-online.dk [online]

Af

Ulla Weishaupt

2021-05-19

Jyllands-posten

Af

Flemming Østergaard (f. 1948)

d. 15. maj. 2021


Informationer og udgaver

Bog

2021