Gå til indholdBøger / faglitteratur

Et år uden overforbrug : en livsnyders guide til 52 uger uden alt det unødvendige


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

223 sider: ill. i farver

Udgivet

2017

Ophav

Trine Baadsgaard(forfatter)

Louise Breyen(illustrator)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Guide til at undgå overforbrug i hverdagen, både af økonomiske grunde, men også af etiske grunde. Inddelt i uger over et år, med indsatsområder for hver uge


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. dec. 2017

af

af

Louise Urban Andersen

d. 11. dec. 2017

Få inspiration til at undgå overforbrug i hverdagen. Bogen kan læses af alle, der har brug for håndgribelige sparetips.

Forfatteren guider læseren til at komme det "skjulte" forbrug til livs. Det kan være den ene kop "coffee to go", man køber på vej til arbejde, som løber op i tusindvis af kroner om året, eller det kan være madspild, der ligeledes er både etisk og økonomisk uforsvarligt. Guiden fokuserer på et indsatsområde pr. uge fordelt over et helt år. Indsatsområderne er både store og små, men det samlede mål er at få råd og overskud til de ting, man virkelig ønsker sig. Fx at rejse, renovere huset osv. Der er fokus på andre måder at rejse på, så en børnefamilie kan spare mange penge på ferien, mindre tøjforbrug og vask, rengøring og ikke mindst bedre måder at handle og bruge dagligvarer. Bogen indeholder håndgribelige eksempler fra forfatterens egen hverdag.

Meget inspirerende bog, der virkelig opfordrer til at undgå overforbrug på mange områder, både af økonomiske grunde, men også af etiske grunde, så der fx tages mere hensyn til miljøet. Bogen fokuserer også på, at overskuddet og tilfredsheden i hverdagen bliver større, når man begrænser sig.

Omkring madspild er der bl. a. udgivet Skræl er ikke skraldNøjsom


, og forfatteren har også tidligere udgivet en bog om nøjsomhed, der ligger op ad indeværende titel: NøjsomOmkring madspild er der bl. a. udgivet Skræl er ikke skrald, og forfatteren har også tidligere udgivet en bog om nøjsomhed, der ligger op ad indeværende titel: .


Weekendavisen

d. 9. maj. 2018

af

af

Heidi Laura

d. 9. maj. 2018Informationer og udgaver

2017

Bog

Illustrator: Louise Breyen

Gyldendal, 1. udgave

2017

Ebog

Illustrator: Louise Breyen

Gyldendal, 1. e-bogsudgave