Bøger / skønlitteratur / roman

Et år med underfulde møder


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
309 sider
Udgivet
2017
Ophav
Genre og form
roman
Originaludgave
2015

Beskrivelse


Året er 1947. Den 89-årige kvinde, Marvellous Ways, bor ved flodbredden i Cornwall, hvor hun sidder og venter på sit sidste eventyr. Den hårdt plagede og medtagne soldat, Francis Drake, dukker op i Cornwall, da han skal aflevere et brev fra en død soldat. Måske kan gamle Marvellous og unge Francis bruge hinanden til noget?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. feb. 2017

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 13. feb. 2017

Året er 1947. En gammel kvinde med det underfulde navn Marvellous Ways bor ved bredden af floden i Cornwall. Hun venter på noget, men ved endnu ikke, hvad det er. Måske er det den unge, plagede soldat Francis Drake, som pludselig dukker op en dag i sit eget hjerteskærende ærinde? En magisk og eventyrlig feel good-roman til den romantisk anlagte læser.

Marvellous er gået ind i sit halvfemsindstyvende år. Hendes lange liv har både været fyldt med magiske eventyr og kærlighed, men også med ensomhed og længsel. Hun mærker, at hun har en sidste mission, inden hun skal dø. Og død er der nok af: 2. verdenskrig har sat sine spor - særligt hos den unge soldat Francis, som kommer til Cornwall for at aflevere et brev fra en død soldat til dennes far. Marvellous og Francis møder hinanden, da de begge har mest brug for det, og med sine eventyrlige beretninger om sit liv, puster den gamle kvinde nyt liv i den unge mand.

Bogen er, indenfor sin genre som magisk feel good-roman, absolut vellykket. Og selvom man luner sig ved Marvellous' fantastiske kvindefigur og det idylliske engelske landsbysamfund, er der også flere ulykkelige skæbner, som affødes af krig, fattigdom og ensomhed. En smuk og mangesidet fortælling.

Med sit både jordnære, men også poetiske sprog, og de mange eventyrlige ting, der på naturligste vis udfolder sig, minder bogen om Majbritte Ulrikkeholms romaner. Også Joanne Harris' ChokoladeChokoladeheksen og heksen har denne særlige form for indlemmelse af magi og eventyrMed sit både jordnære, men også poetiske sprog, og de mange eventyrlige ting, der på naturligste vis udfolder sig, minder bogen om Majbritte Ulrikkeholms romaner. Også Joanne Harris' Chokolade og har denne særlige form for indlemmelse af magi og eventyr.