Gå til indholdBøger / skønlitteratur / digte

Erotiske Situationer

Del 16 af SandalserienDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

86 sider

Udgivet

2017

Ophav

Emil Aarestrup(forfatter)

Hans Otto Jørgensen(efterord, redaktør)
Genre og formdigte
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Digte. I 51 erotiske situationer beskrives kvinden, kærligheden og erotikken yderst frimodigt, i enkelte digte er grundstemningen mere mørk og melankolsk


Indhold

  • Paa Bjerget

  • Ved Huset

  • Fjerboldtspillet

  • I Theatret

  • En Middag

  • Erkjendelse

  • Brønden

  • I en Landsbykirke

  • I Blæsten

  • En Morgenvandring


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. feb. 2017

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 8. feb. 2017

Herlig samling med Emil Aarestrups tidsløse erotiske kærlighedslyrik. For læsere af danske klassikere og romantisk lyrik.

Emil Aarestrup (1800-1856) var uddannet læge, men udfoldede sit forfatterskab i det private igennem hele sit liv. Han udgav i sin levetid kun én digtsamling, Digte (1838), hvori digtcyklussen "Erotiske Situationer" på 51 digte indgår. Hvert digt beskriver en situation og består af strofer på fire vers. Aarestrup er optaget af forskellige kropsdele, men betoner ofte øjet, blikket, som fx i "Paa Bjerget": "Der var i deres Heften,/ I deres Pliren Noget -/ Hvis der kan hexes, skeer det/ Ved Hjælp af Øielaaget.".

Det er en stor fornøjelse af læse Aarestrups sensuelle lyrik, hvor stort set alt erotiseres. Hos ham er der ikke noget med, at følelserne skal tæmmes af viljen og fornuften, tværtimod lader han passionen og forestillingerne få frit løb, dog ikke sådan, at man efterlades med duggede læsebriller. I hans digtning er det erotiske dog også forbundet med det melankolske, hvilket fx ses i det berømte digt "Angst": "Om lidt saa er vi skilt ad,/ som Bærrene paa Hækken;/ Om lidt er vi forsvundne,/ Som Boblerne i Bækken".

DigteDigte


kom som e-bog i 2016. "Erotiske situationer" findes i flere genudgivelser, fx i , 1997, og i (Ved Oluf Friis), 1962. En anden af Danmarks store erotiske digtere er Sophus Claussen kom som e-bog i 2016. "Erotiske situationer" findes i flere genudgivelser, fx i , 1997, og i (Ved Oluf Friis), 1962. En anden af Danmarks store erotiske digtere er Sophus Claussen.


Politiken

d. 23. feb. 2017

af

af

Kazaja Ulrikke Routhe-Mogensen

d. 23. feb. 2017


Standart

Årg. 31, nr. 2 (2017)

af

af

Anna Schmidt Andersen

Årg. 31, nr. 2 (2017)Informationer og udgaver

2017

Bog

Emil Aarestrup

Gladiator

2021

E-bog

Ved Hans Otto Jørgensen

Gladiator, 1. e-bogsudgave

2017

E-bog

Ved Hans Peter Andersen

Dansk Litteratur Forlag

2017

E-bog

Emil Aarestrup

Best Books