Gå til indholdErotiske Situationer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Digte. I 51 erotiske situationer beskrives kvinden, kærligheden og erotikken yderst frimodigt, i enkelte digte er grundstemningen mere mørk og melankolsk


Anmeldelser (3)


8. feb. 2017

Herlig samling med Emil Aarestrups tidsløse erotiske kærlighedslyrik. For læsere af danske klassikere og romantisk lyrik.

Emil Aarestrup (1800-1856) var uddannet læge, men udfoldede sit forfatterskab i det private igennem hele sit liv. Han udgav i sin levetid kun én digtsamling, Digte (1838), hvori digtcyklussen "Erotiske Situationer" på 51 digte indgår. Hvert digt beskriver en situation og består af strofer på fire vers. Aarestrup er optaget af forskellige kropsdele, men betoner ofte øjet, blikket, som fx i "Paa Bjerget": "Der var i deres Heften,/ I deres Pliren Noget -/ Hvis der kan hexes, skeer det/ Ved Hjælp af Øielaaget.".

Det er en stor fornøjelse af læse Aarestrups sensuelle lyrik, hvor stort set alt erotiseres. Hos ham er der ikke noget med, at følelserne skal tæmmes af viljen og fornuften, tværtimod lader han passionen og forestillingerne få frit løb, dog ikke sådan, at man efterlades med duggede læsebriller. I hans digtning er det erotiske dog også forbundet med det melankolske, hvilket fx ses i det berømte digt "Angst": "Om lidt saa er vi skilt ad,/ som Bærrene paa Hækken;/ Om lidt er vi forsvundne,/ Som Boblerne i Bækken".

Digte


Digte


kom som e-bog i 2016. "Erotiske situationer" findes i flere genudgivelser, fx i , 1997, og i (Ved Oluf Friis), 1962. En anden af Danmarks store erotiske digtere er Sophus Claussen kom som e-bog i 2016. "Erotiske situationer" findes i flere genudgivelser, fx i , 1997, og i (Ved Oluf Friis), 1962. En anden af Danmarks store erotiske digtere er Sophus ClaussenDigte kom som e-bog i 2016. "Erotiske situationer" findes i flere genudgivelser, fx i Digte, 1997, og i Digte (Ved Oluf Friis), 1962. En anden af Danmarks store erotiske digtere er Sophus Claussen.

Lektørudtalelse

Af

Thomas Ry Andersen

Politiken

Af

Kazaja Ulrikke Routhe-Mogensen

d. 23. feb. 2017

Standart

Af

Anna Schmidt Andersen

Årg. 31, nr. 2 (2017)


Informationer og udgaver

Ebog

2021

Ebog

2017

Ebog

2017

Bog

2017