Bøger / faglitteratur / bibliografier

Erik Rasmussen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om professoren Erik Rasmussen (1917-1995), der anses for at være ophavsmand til dansk statskundskab, og om hans bidrag til faget og relation til andre teoretikere.

Indhold

Erik Rasmussens liv og virke ; Den videnskabelige værdirelativisme ; Videnskabelighed og intersubjektivitet ; Hvad er politologi? ; Politiske systemer og strukturfunktionsanalysen ; Lighed ; Perspektivering


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2014

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 24. okt. 2014

En introduktion til en pioner i dansk statskundskab, hans liv og virke og bidrag til faget. Rettet mod studerende, forskere på højere læreanstalter og andre med særlig interesse for statskundskab.

Rasmussen (1917-1995) fik som nyudnævnt professor i 1959 ansvaret for opbygningen af Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet Bogen analyserer og perspektiverer hans bidrag til faget og relation til andre teoretikere. Den sidste tredjedel rummer forskellige tekstudsnit. Rasmussen var historiker, og det var bemærkelsesværdigt, at han blev professor i et fag uden den uddannelsesmæssige baggrund. Hans udsyn og pædagogiske kompetencer gav ham stor indflydelse på opbygningen af statskundskaben i Danmark, og hans lærebog Komparativ politik. Bind 1Komparativ politik. Bind 2 og Komparativ politik. Bind 2 var grundbog i en del år på studiet. Forfatteren er dr. phil. ved Institut for Statskundskab i AarhusRasmussen (1917-1995) fik som nyudnævnt professor i 1959 ansvaret for opbygningen af Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet Bogen analyserer og perspektiverer hans bidrag til faget og relation til andre teoretikere. Den sidste tredjedel rummer forskellige tekstudsnit. Rasmussen var historiker, og det var bemærkelsesværdigt, at han blev professor i et fag uden den uddannelsesmæssige baggrund. Hans udsyn og pædagogiske kompetencer gav ham stor indflydelse på opbygningen af statskundskaben i Danmark, og hans lærebog Komparativ politik. Bind 1 og var grundbog i en del år på studiet. Forfatteren er dr. phil. ved Institut for Statskundskab i Aarhus.

En kort og ikke lettilgængelig introduktion til Rasmussen, hans faglige produktion og betydning for dansk statskundskab.

Bogen udkommer i serien "Statskundskabens klassikere", som behandler betydende klassikere inden for Statskundskab. Af andre kan nævnes mere kendte personer som Niccolò MachiavelliMax WeberFestskrift til professor, dr. phil. Erik Rasmussen 20. april 1977 og Max Weber. Endvidere er der kommet Festskrift til professor, dr. phil. Erik Rasmussen 20. april 1977Bogen udkommer i serien "Statskundskabens klassikere", som behandler betydende klassikere inden for Statskundskab. Af andre kan nævnes mere kendte personer som Niccolò Machiavelli og . Endvidere er der kommet Festskrift til professor, dr. phil. Erik Rasmussen 20. april 1977Bogen udkommer i serien "Statskundskabens klassikere", som behandler betydende klassikere inden for Statskundskab. Af andre kan nævnes mere kendte personer som Niccolò Machiavelli og Max Weber. Endvidere er der kommet .