Gå til indholdErik Eriksen : den smilende reformator


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

295 sider: ill.

Udgivet

2013

genre/form

biografierOriginaludgave

2013


Beskrivelse


Forfatteren skildrer sin fader statsminister Erik Eriksens (1902-1972) liv og karriere som formand for Venstre og statsminister. Han dannede den første regering af Venstre og De Konservative, der af modstanderne blev betegnet som kupagtig, og i 1953 stod han bag grundlovsændringen


Anmeldelser (1)


28. aug. 2013

En bredt anvendelig bog for biografilæsere og læsere med interesse for den danske politiske historie.

Knud Bjørn Eriksen er uddannet som jurist og har arbejdet som journalist. Og så er han søn af venstremanden Erik Eriksen, der var statsminister fra 1950-53. På baggrund af personlige erindringer, og bl.a. adgang til faderens personlige papirer, skildrer han faderens politiske karriere hele vejen fra ungdomspolitiker, medlem af folketinget, statsminister og til hans største politiske triumf, gennemførelsen af Grundloven i 1953, med interessante detaljer om kongehusets involvering. Knud Bjørn Eriksen fortæller parallelt hermed om familielivet, om den fraværende far og erindringer og anekdoter fra det politiske miljø omkring familiegården i Ringe. Illustreret med en del gode sort/hvide fotos.

Erik Eriksen : mennesket og politikeren, 1991 af den tidligere Venstre-statsminister Poul Hartling, er en fyldigere gennemgang af især Eriksens politiske virke. Poul Duedahl: J.C. Christensen : et politisk menneske, 2006, er en omfattende historisk fremstilling af en af Erik Eriksens forgængere og forbilleder.

En godt fortalt politisk biografi, hvor forfatteren fortæller om sin berømte far, venstrehøvdingen og tidligere statsminister Erik Eriksen, med en god balance i skildringen af politikeren og privatmennesket.

Lektørudtalelse

Af

Søren Brunbech


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2014

Bog

2013

Ebog

2013