Bøger / faglitteratur

Erhvervsfilosofi : filosofiske bidrag til virksomheder og organisationer


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

  • Uvidenhed og udøvelse / Klaus Kvorning Hansen

  • Filosoffer til salg / Morten Gad

  • Sokratisk ledelse : om praktisk filosofi og udvikling af lederskab / Michael Højlund Larsen

  • Dyd, pligt eller nytte? : om anderledes metoder til at arbejde med eik i erhvervslivet / Thomas Ryan Jensen

  • Erhvervsdilemmaer : hvordan håndterer man dem? / Rehné Christensen

  • Nærvær i en coachende ledelsespraksis / Kim Gørtz

  • Stress og stresshåndtering i et filosofisk perspektiv / Christian T. Lystbæk

  • Loyale modarbejdere / Morten Hesseldahl

  • Anerkendelse og monstrøsitet i organisationer : eller hvor blev landsbytossen af? / Morten Hesseldahl ; Louise Windfeld Holt & Thorkild Olsen

  • Lean på den gode måde / Jacob Storch

Se alle (16)

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. sep. 2009

af

af

Jette Landberg

d. 2. sep. 2009

Primært for ledere, studerende og fagfilosoffer, men også andre ledelsesinteresserede vil kunne få udbytte af antologien, der dog er både tætskrevet og på et højt niveau.

Erhvervslivet i den vestlige verdens postindustrielle samfund er i høj grad beskæftiget med service, design, viden og oplevelser. Dette faktum skaber en ny situation på området, og her kommer filosofien ind som en disciplin i ledelse på linje med fx økonomi. Antologien er delt i 3 dele: Filosofi i erhvervslivet, filosofi til erhvervslivet og filosofi om erhvervslivet. 1. del er skrevet af filosoffer, der arbejder i virksomheder fx Thomas Ryan Jensen, der er filosofiuddannet og har arbejdet som rådgiver for forskellige reklamevirksomheder. 2. del er skrevet af en blanding af erhvervsledere og forskere. 3. del indeholder bidrag fra filosoffer fra forskningsområdet bl.a. Ole Fogh Kirkeby, der skriver om lederen som mytologisk helt.

Der er kommet flere bøger om filosofi som en ledelsesdisciplin, og flere af begreberne er behandlet andre steder fx kommunikation og nærvær, senest i Charlotte Mandrups Autenticitet, 2009 om ledelseskommunikation. Asger Trier Engberg har haft sokratiske samtaler med en række ledere i Mod, retfærdighed og visdom, 2009. Den filosofiske vinkel ser ud til at træde frem i ledelseslitteraturen lige nu.

Erhversfilosofien får her en samlet introduktion med en lang række bidragydere, der alle berører særdeles aktuelle emner. Den er ikke let læst, men kan læses enten i bidder eller som en helhed.