Gå til indholdErebos


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

446 sider

Udgivet

2012

genre/form

roman,

spændingOriginaludgave

2012


Beskrivelse


Nick bliver som andre på sin skole fanget ind af computerspillet Erebos, der forsøger at styre deltagernes liv. Foruden voldsomme kampe mod elver, vampyrer og orker i spillets verden, starter Nick kampen mod spillets bagmænd og deres barske krav til spillerne


Anmeldelser (3)


22. aug. 2012

Computerspilspillere, fantasylæsere, spændingsbogslæsere og andre store børn og unge med lyst til læsning af spændende og gode bøger er målgruppen, der skal have bogen anbefalet.

Det er den østrigske forfatters første bog på dansk og hendes højt præmierede gennembrud. Erebos er navnet på et computerspil, der spredes i hemmelighed mellem elever på en skole nær London. De drages ind i det fængslende spil med barske kampe og rødder i især græsk mytologi, så grænsen mellem dagligdagen og spillets verden udviskes. Spillerne optræder i spillet under dæknavne som varulve, elver, vampyrer eller mennesker og genkender ikke hinanden. Spillets herskere giver dem opgaver i virkeligheden, og bogens hovedperson og fortæller, Nick, stopper modvilligt, da det viser sig, at spillet har dramatiske følger for folk, der ikke spiller med. Slutningen af bogen handler om spillets baggrund og kampen mod det. Ikke en fantasybog, men en spændende fortalt historie med elementer fra flere verdener og stor fascinationskraft især mht. hvordan spillet indvirker på de unge spilleres liv og hverdag.

Der er flere bøger om computerspil der tager over på virkeligheden, og hvor dramaet opstår mellem de 2 verdener, senest Søren Jessen: Liv på spil. Denne hører til de bedre og vil fascinere med sin nutidige handling og gode historie.

Godt fortalt og spændende historie til læsning på egen hånd for især store børn og unge - samt med gode muligheder for snak om bl.a. moral, fællesskaber og fascination af spil.

Lektørudtalelse

Af

Per Drustrup Larsen

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Lars Stubbe Arndal

2012-10-01

Børn & bøger

Af

Kent Poulsen

Årg. 65, nr. 8 (2012)


Informationer og udgaver

Ebog

2015

Ebog

2013

Lydbog (net)

2013

Punktskrift

2013

Bog

2012