Gå til indholdBøger / faglitteratur

Er vi alene? : beretningen om det første tegn på intelligent liv i rummet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

245 sider: ill

Udgivet

2022

Ophav

Abraham Loeb(forfatter)

Brian Dan Christensen(oversætter)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Er vi alene eller er der andre civiliserede væsener derude i det store, tomme rum? Det spørgsmål har mennesket stillet sig selv siden tidernes morgen. Måske svaret findes her? For interesserede i astrofysik, for opgaveskrivende og for dem, der søger svaret på det ultimative spørgsmål


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. apr. 2022

af

af

Lars Ovesen

d. 1. apr. 2022

Er vi alene eller er der andre civiliserede væsener derude i det store, tomme rum? Det spørgsmål har mennesket stillet sig selv siden tidernes morgen. Måske svaret findes her? For interesserede i astrofysik, for opgaveskrivende og for dem, der søger svaret på det ultimative spørgsmål.

Teksten starter med et forord af den danske astrofysiker Anja C Andersen, hvorefter bogens forfatter Avi Loeb tager over med en indledning. Herefter tager bogen ellers fart, når Loeb forklare om det interstellare objekt Oumuamua, om lyssejlshypotesen, om astroarkæologi eller om starChips moduler til lange rejser i det interstellare rum. Hele bogen afsluttes med en konklusion, et efterskrift, forslag til videre læsning samt noter og et register. Teksten er løbende flankeret af diverse billedmateriale.

Jeg er selv ret optaget af Oumuamua og har læst en del om emnet. Denne bog kommer som sendt fra himlen. Skrevet og forklaret af den astrofysiker, der selv udtænkte teorien. Bogen får derfor et meget personligt præg, når det jo er Loebs personlige teori, der tages under behandling. Tekstmæssigt er bogen yderst velskrevet og velformuleret og på trods af emnets sværhedsgrad kan alle være med.

For yderligere litteratur om astrofysik se:<t>46883535 Fjerne kloder : historien om opdagelsen af exoplaneter og jagten på verdener som vores<t>.


Kristeligt dagblad

d. 11. apr. 2022

af

af

Søren Chr. Hindsholm

d. 11. apr. 2022Informationer og udgaver

2022

Bog

Abraham Loeb

Gyldendal, 1. udgave

2022

Ebog

Abraham Loeb

Gyldendal, 1. e-bogsudgave

2022

Lydbog (net)

indlæser: Jesper Bøllehuus

Gyldendal