Bøger / faglitteratur til børn

Er jeg okay? : en bog til teenagere


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
31 sider
Udgivet
2018
Ophav
Målgruppe

For 13-16-årige


Beskrivelse


Med udgangspunkt i tre meget brugte citater fra unge mennesker: "Hvad tænker andre om mig?", "Er jeg god nok, som jeg er?" og "Er jeg sjov? Til grin? Eller alt for genert?" og berører emner som social accept, selvværd, ensomhed og menneskers forskelligheder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. maj 2018

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 7. maj 2018

Selvhjælpsbog til unge mennesker fra en teenagecoach om den indre forandring i teenagetiden. Denne lille bog berører emner som social accept, selvværd, ensomhed og menneskers forskelligheder. Fra 13 år.

Med udgangspunkt i tre meget brugte citater fra unge mennesker, er bogen inddelt i tre afsnit: 1. Hvad tænker andre om mig? 2. Er jeg god nok, som jeg er? 3. Er jeg sjov? Til grin? Eller alt for genert? Første afsnit handler om social accept fra kammeraterne, om hvor svært det er at gøre alle tilfredse og om ikke at overskride egne og andres grænser. Andet afsnit handler om at sætte høje krav til sig selv, forskel på selvværd (indre) og selvtillid (ydre), om at føle sig anderledes og ensom og om at acceptere sin krop. Tredje afsnit handler om personlighed - er man introvert eller ekstrovert og hvad er forskellen. Til sidst en opsamling med de vigtigste budskaber. Der tales direkte til teenageren i teksten, særlige budskaber er skrevet i talebobler og der er mange citater skrevet med kursiv. Forfatteren har også lavet Tal med din teenager som henvender sig til forældre.

Bogen behandler emnerne godt, kort og præcist, samtidig med at den udstråler seriøsitet. Citaterne gør det genkendeligt og relevant for de unge.

Bare roligDet er godt at være mig! og Det er godt at være mig! formidler de samme emner og har illustrationerBare rolig og formidler de samme emner og har illustrationer.