Gå til indholdEr du Flyve-Finn? : jeg har en vigtig besked


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

132 sider: ill.

Udgivet

2002

genre/form

roman,

fantasyOriginaludgave

2002


Beskrivelse


Fantasy. Idyllen i Flyve-Finns have og liv ændres, da onde narrealfer dukker op og narrer både ham og hans venner. Og Finn opdager at også i ham bor onde kræfter


Anmeldelser (4)


23. maj. 2002

På mange måder er andet bind af den islandske fortælling om den lille alfeagtige person Flyve-Finn bedre end første. Handlingen er mindre langtrukken, og bogens mange bipersoner gør deres til, at både den underfundige humor og diskrete uhygge får lov til at boble op til overfladen. En ret morsom figur er en bibliotekar, som taler i nøjagtig alfabetisk rækkefølge. Men det er stadig en ret speciel bog med en melankolsk og lidt ensom stemning og et voksent, filosofisk og poetisk sprog, som nok vil bo bedst i munden hos en god og følsom oplæser. Kampen mellem det gode og det onde er temaet i denne bog, og i høj grad den kamp, som udspiller sig inde i Flyve-Finn selv. Det begynder ellers ret så paradisisk. Han pusler ømt om blomster og holder søndagsklatkageselskaber, da tre dværge fra teatertruppen Latter og Gråd lander hårdt sårede hos ham efter at være blevet overfaldet af narrealfe. Finn plejer dem, indtil de onde alfer lokker dværgene væk, og deres leder, den indsmigrende Dr. Tuberkel, slipper af med at forgifte både krop og sjæl hos Finn, så han under bogens store opgør er tæt på at holde med de forkerte. Men alt ender godt, selv om Finn må erkende med sig selv, at han ikke altid kan og vil være god. For han har begge dele i sig. Fra 6 år.

Lektørudtalelse

Af

Elisabeth Bennetsen

23. maj. 2002

En god selvstændig fortsættelse af Jeg hedder Flyve-Finn (01). Det rare alfeagtige væsen Flyve-Finn finder i udkanten af skoven tre stærkt mishandlede dværge. Flyve-Finn passer og plejer de tre dværge der bliver hans bedste venner. Men de onde og ulækre narre får lokket dværgene bort, og ved hjælp af væmmelige trylledrikke bliver Flyve-Finn overbevist om at dværgene har stjålet fra ham og stræbt ham efter livet. De ondskabsfulde narre vil nemlig udrydde det gode lys som Flyve-Finn står for - selv samler de på mørke. Efter mange farefulde og til tider sørgelige oplevelser vender Flyve-Finn tilbage til sit hus - meget klogere hvad angår fordomme og ondsindet demagogi. Læseren møder flere sære væsner i Flyve-Finns drømmeagtige verden. Som i den første bog om Flyve-Finn er der hist og her henvisninger til morsomme noter bag i bogen, og før hvert kapitel er en fin cirkelformet illustration. Sproget er levende, og teksten kan selvlæses fra 4. klasse. Bogen er også meget velegnet til højtlæsning fra 3. klasse.

Lektørudtalelse

Af

Lasse Andersson (skole)

Folkeskolen

Af

Jens Raahauge

Årg. 119, nr. 37 (2002)

Politiken

Af

Steffen Larsen

d. 15. jun. 2002


Informationer og udgaver

Bog

2002