Gå til indholdEr det den samme Gud? : Gud i kristendommen og andre religioner


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

141 sider

Udgivet

2009

genre/form

bibliografiOriginaludgave

2009


Anmeldelser (7)


8. apr. 2009

Henvender sig til alle læsere, der er optaget af religionsmødet og om de forskellige hovedreligioner måtte have noget til fælles og om det er den samme Gud, vi tror på. Bogen kan læses som en indføring i gudsopfattelsen, og den er ligeledes velegnet til studiekredse i folkekirkelige og kirkelige sammenhænge.

Bogen undersøger om der ligger noget fælles til grund for de store hovedreligioners trosopfattelse. Kristendom, jødedom og islam har hver især opfattelsen af én Gud, og på dette punkt er de tre religioner beslægtede. Kristendommens gudsbillede beskrives og det sammenlignes med gudsbilledet i henholdsvis islam, jødedom, hinduisme og buddhisme. Forskellige kristne opfattelser fra vor tid af religionernes betydning berøres også, ligesom naturvidenskaben inddrages. Afslutningsvis bringes forfatterens egen fortolkning af Grundtvigs salme "De levendes land." Forfatteren er biskop i Haderslev og har undervist teologiske studerende fortrinsvis i Afrika og ofte deltaget i samtaler med ikke-kristne. Denne erfaring bringes i anvendelse i denne bog.

I bogen Gud er stor, 3.udg. 2006, tog forfatteren i epilogen fat på det spørgsmål, der er nærværende bogs tema. En supplerende litteraturliste findes på www.unitasforlag.dk.

Bogen behandler en vedkommende og interessant problemstilling ud fra et kristent udgangspunkt men med skyldig hensyntagen til andre religioner. Spørgsmålet er komplekst, og visse passager i bogen skal nærlæses og genovervejes, før læseren får det fulde udbytte af bogen.

Lektørudtalelse

Af

Hans Michelsen

Jyllands-posten

Af

Katrine Winkel Holm

d. 30. maj. 2009

Kristeligt dagblad

Af

Sørine Gotfredsen

d. 22. apr. 2009

Tidsskrift om islam & kristendom

Af

Safet Bektovic

Årg. 13, nr. 1 (2010)

Dansk kirketidende

Af

Eskil Dickmeiss

Årg. 161, nr. 6 (2009)

Præsteforeningens blad

Af

Knud Ochsner

Årg. 99, nr. 22/23 (2009)

Kristeligt dagblad

Af

Sørine Gotfredsen

2009-06-06


Informationer og udgaver

Ebog

2022

Bog

2009