Bøger / skønlitteratur / roman

Er der d i forvandle? : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
246 sider
Udgivet
2020
Ophav
Genre og form
roman
Originaludgave
2020

Beskrivelse


To voksne mennesker får mod på at give livet en ny chance, da de anonymt finder hinanden i onlinespillet Wordfeud. Deres kendskab til særlige ord røber både alder og interesse og stimulerer efterhånden lysten til at chatte.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. feb. 2020

af

af

Helle Winther Olsen

d. 4. feb. 2020

Kærlighed til ord kan åbne verden og i bogstaveligste forstand være med til at skabe kærlighed. En fælles passion for onlinespillet Wordfeud bliver livsændrende for to modne mennesker i 60'erne. En optimistisk roman om ensomhed og kærlighed for modne og ordglade læsere.

Poul Erik Godtfredsen, 61 år, er afdelingschef i et herretøjsmagasin i København, menneskekender og åben over for verden omkring sig. Han lever et stilfærdigt liv med ganske få mennesker omkring sig, og en livslang interesse for græsk mytologi som omdrejningspunkt. I Gudbjerg på Fyn lever skuespilleren Molly Morell en tilbagetrukken tilværelse som lydbogsindlæser. Hun har aldrig haft nogen stor skuespillerkarriere, men huskes for gode biroller. Disse to mennesker mødes anonymt som henholdsvis Prins Paris og M&M i scrabblespillet Wordfeud, hvor kendskabet til usædvanlige, pointgivende ord stimulerer en gensidig nysgerrighed. - Forfatteren er journalist og har også skrevet romanen Så tilspørger jeg dig.

En fin og livgivende roman der retter fokus mod ensomhed, alenehed og kærlighed hos ældre uden på nogen måde at emme af tristesse eller udstille manglende livsindhold. En finurlig interesse for at lege med ord fører to alene mennesker sammen til nye ordsammensætninger. Velfortalt i et enkelt, imødekommende sprog.

Andre romaner med fokus på at give livet en ny chance er fx Algot og eftermæletEn mand der hedder Ove og En mand der hedder OveAndre romaner med fokus på at give livet en ny chance er fx Algot og eftermælet og .