Bøger / skønlitteratur / digte

Environmental : haiku (flere sprog)


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk, engelsk
Omfang
72 sider: ill. ; 15 cm
Udgivet
2015
Ophav
Genre og form
digte, haiku
Originaludgave
2015

Beskrivelse


Haiku-digte der overholder reglerne for den klassiske form og som alle dækker emnet miljø i forbindelse med årets gang fra vinter til vår og katastrofen på atomkraftværket i Fukushima i Japan den 11. marts 2011.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. aug. 2015

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 6. aug. 2015

Lille fin samling miljø-haiku, der beskriver årets gang fra vinter til vår, samt atomkatastrofen i Fukushima 2011. Til haiku-interesserede.

Digtene dækker alle emnet miljø og overholder reglerne om de 17 stavelser. Det første afsnit beskæftiger sig med årets gang fra vinter over forår, sommer, efterår og tilbage til vinter, fx: "Øverst i træet/ suger ravnen sort varme/ fra den røde sol" og "Marken hvidt pudret/ Haren stamper varme ind/ i sin stive krop." I bogens andet afsnit, der tager afsæt i atomkatastrofen i Fukushima, 11. marts 2011, skriver forfatteren fx: "Fukushima/en by uden borgere/ fuld af spøgelser." Digtene er også trykt på engelsk, og bogen er illustreret af Martin Simonsen. Bo Lille er forfatter til en række bøger, herunder bl.a. Haiku - håndbog. Bogen er blevet til i forbindelse med forfatterens deltagelse i World Haiku Association's konference i Tokyo i 2015.

En fin samling haiku i et yderst håndvenligt format. Med sine Fukushima-haiku demonstrerer forfatteren på glimrende vis, at fiktionslitteraturen/lyrikken på en særlig og anderledes måde end faglitteraturen, kan nuancere og udvide vores forståelse af den verden, vi lever i. Lad dette haiku tale for sig selv: "Fiskene i vandet/ spiser af månens guldkorn/ stråler af A-kraft".

Der findes en del haiku af danske forfattere, fx Lillelunds ZenmalaHaiku og Bo Lille har tidligere udgivet bl.a. HaikuDer findes en del haiku af danske forfattere, fx Lillelunds Zenmala og Bo Lille har tidligere udgivet bl.a. .