Bøger / faglitteratur

Enneagrammet & fremtidens intelligente organisationer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
345 sider: ill.
Udgivet
2013
Ophav

Beskrivelse


Managementbog, der relaterer enneagrammets beskrivelse af forskellige personlighedstyper med de fem intelligenser - forretningsmæssig, politisk, emotionel, social og global - med henblik på at styrke samarbejde og interaktion i en virksomhed.

Indhold

Intelligens i organisationer ; The big five ; At arbejde med the big five ; Teori, intelligente organisationer og udvikling ; Virksomheder i vækst ; Mennesket i centrum ; Positiv psykologi, flow og stress ; Visioner, værdier, mål, strategier, handling og succes ; Team, projektarbejde, sammensætning af grupper og Lean ; Enneagrammet som psykologisk værktøj, kompetencekortlægning og udvikling ; Enneagramtest ; Forståelse af testen ; Ledelse, følgeskab og delegering ; Anerkendelse, kritik og konflikter ; Vidensdeling med den gode dialog ; Coaching som kommunikationsværktøj ; Fremtidens arbejdskraft i forandringsprocesser ; Fremtidens råstof med velfungerende arbejdspladser


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. juni 2013

af

af

Mette Fersum

d. 21. juni 2013

Den henvender sig til ledere og ansatte i private og offentlige virksomheder. Den er primært beregnet til hovedbiblioteket.

Edit Moltke-Leth er Master of Psychology of Organisation, har skrevet 25 undervisnings- og management-bøger, produceret 3 dokumentarfilm m.m. Bogen har så mange emner og detaljer, så det er svært at koge ned på disse linjer. Den handler om fremtiden intelligente organisationer, forandringsprocesser, ledelse, interaktion mellem ledere og medarbejdere, coaching, supervision, reflekterende teams, videndeling, visioner, strategier osv. Begrebet Big Five = forretningsmæssig intelligens, politisk intelligens, emotionel intelligens, social intelligens og global intelligens er en værktøjskasse som fremtidens virksomhedsledere og medarbejdere skal kende til for at skabe økonomisk vækst og stabilitet. Ligeledes gør hun brug af enneagrammet, som en dynamisk model som afdækker facetter af menneskets psykologiske og personlige ballast og dets potentielle muligheder. Typetest er med i bogen. Hun kombinerer Big Five med enneagrammet og mange andre metoder til at skabe en dynamisk organisation i flow og udvikling.

I stil med Motivation og ledelse : vejen til glade medarbejdere og øget produktivitet, 2011.

En meget spændende bog, som mange ledere sikkert vil læse med interesse. Den er godt gennemarbejdet og sproget er flydende. Det er en større mundfuld at læse, men absolut en øjenåbner for forskellige måder at arbejde med organisationsudvikling.