Bøger / faglitteratur til børn / opgaver

Enigma : en verden af koder


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
87 sider: ill. i farver
Udgivet
2011
Ophav
Genre og form
opgaver

Beskrivelse


24 forskellige koder og forslag til hvordan man selv kan bygge videre på dem og lave sine egne koder.

Indhold

Kodernes sværhedsgrad ; Basale koder ; Talkoder ; Visuelle koder ; Bevægelseskoder ; Sprogkoder ; Kort og kompaskoder ; Lav dine egne koder


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. feb. 2011

af

af

Lars Larsen

d. 23. feb. 2011

En bog til kodenørder eller dem, der bare godt kan lide koder. Målgruppen er spejdere fra 12 år og voksne.

Forfatterne er studerende, som har kombineret matematikstudiet med spejderarbejde og lavet denne bog. Bogen indeholder 24 forskellige koder og forslag til, hvordan man selv kan bygge videre på dem og lave sine egne koder. Spændvidden er stor fra røversprog og morsealfabet til grafkoder og matematiske lignings- og Huffmankoder og tegnsprog. Koderne er ordnet i 7 kapitler, som bliver afsluttet med 1-2 siders opgaver. Løsningerne står i slutningen af bogen. Alle koder bliver ledsaget af instruktive tegninger og eksempler, og et par steder af en serie fotografier. Herudover er bogen illustreret med tegneserieagtige figurer i friske farver. Alle koder bliver grundigt beskrevet og sprogligt er bogen nem at gå til, men der er kun få nemme koder. De fleste er svære eller meget svære. Og sådan skal det være, hvis målgruppen er kodenørderne. Sværhedsgraden bliver angivet med farvesymboler. God og dækkende bagsidetekst.

Første bog om emnet siden Knæk koden, 2005, som er lidt lettere.

En grundig bog om koder. Nem at læse, men kodernes sværhedsgrad ligger fra lidt svær til ekstra svær. Målgruppen er spejdere fra 12 år og voksne.