Gå til indholdEnglens spil


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

571 sider

Udgivet

2010

genre/form

romanOriginaludgave

2009


Beskrivelse


David Martin er en ung ambitiøs forfatter, som i 1920'ernes Barcelona indgår kontrakt med en mystisk forlægger om at skrive en bog. Det bliver en kontrakt med fatale følger


Anmeldelser (4)


13. aug. 2009

For læsere af labyrintiske underholdningsromaner med gotisk mystik og overnaturlige tildragelser, er denne bredt anlagte og stemningsfyldte spanske roman et god bud.

Den unge forældreløse og Dickens-elskende journalist David Martin hutler sig igennem i 1920'ernes Barcelona. Han får et gennembrud med drabelige føljetoner i avisen og får senere med en mentors mellemkomst mulighed for at slå sig ned i et specielt hus, hvor han skriver ikke bare en, men hele to romaner. Den ene udgives som mentorens eget værk og roses til skyerne, mens Davids egen roman sables ned. I Davids hus er der tilsyneladende sket uhyggelige ting før i tiden, men hvad? Og hvem er den forlægger, som tilbyder David så favorable vilkår? En mystisk, detaljeret og charmerende underholdningsroman med et væld af personer, intriger og overnaturlige hændelser, hvor den velskrivende Carlos Ruiz Zafón behændigt fører sin læser hid og did.

Carlos Ruiz Zafón (f. 1964) debuterede med den anmelderroste roman Vindens skygge fra 2004. Hans labyrintiske og ikke-alt-er-hvad-det-udgiver-sig-for romaner er blevet sammenlignet med romaner af Perez-Reverte og Borges.

Gotisk mystik og labyrintiske intriger er nogle af ingredienserne i denne bredt anlagte spanske underholdningsroman om fortællingens kraft. Den kan læses bredt på linje med forfatterens debutroman Vindens skygge.

Lektørudtalelse

Af

Lone Krøgh

Politiken

Af

Thomas Thurah

d. 19. sep. 2009

Berlingske tidende

Af

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

d. 21. aug. 2009

Jyllands-posten

Af

Jakob Levinsen

d. 2. sep. 2009


Informationer og udgaver

Ebog

2016

Lydbog (cd-mp3)

2013

Lydbog (net)

2011

Lydbog (net)

2010

Bog

2010

Bog

2009