Gå til indholdEnglen Esmeralda : ni fortællinger


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

261 sider

Udgivet

2012

genre/form

novellerOriginaludgave

2012


Beskrivelse


Novellerne der er skrevet mellem 1979 og 2011 spejler det amerikanske samfund på godt og ondt og berører emner, der har optaget det amerikanske samfund i perioden


Anmeldelser (7)


22. jun. 2012

Første novellesamling fra den amerikanske forfatter, der indtager en ikonisk position i samtidslitteraturen. For dem, der måske hidtil er veget tilbage fra forfatterens digre værker, er her en fremragende og lettilgængelig måde at gå i clinch med forfatterskabet.

Og de er virkelig værd at læse, de ni fortællinger der er skrevet mellem 1979 og 2011. De optræder i ren kronologisk orden, og det er interessant i sig selv at læse en udvikling ind her. DeLillo er en forfatter, der er optaget af at skildre sin samtid, at finde sprækkerne i overfladen og med (selv)ironisk distance at skrive personer frem, der er velegnede til at fremstille problematikken i sociale og politiske emner. Her møder vi amerikanske turister strandet i et bureaukratisk helvede, her er løberen i en park, der overværer en kidnapning, to nonner på barmhjertighedstogt i det socialt udsatte South Bronx. Der er også mødet i fængslet med familiefaren, der er dømt for økonomisk kriminalitet, og som dagligt ser børnetv-programmet, hvor hans 2 små døtre tager sig af finans- og børsanalysen - svidende koreograferet af børnenes mor. I denne novellesamling er man på intet tidspunkt i tvivl om kvalitet eller sproglig formåen.

Samlingen er en gave til fx. læsekredse som vil låse op til at læse forfatterskabet som sådan. Som forfatter er DeLillo i liga med Auster, Franzen, Foer.

Begavet og fængslende novellesamling, hvor man efter endt læsning har tankegods at arbejde videre med. Stor litteratur i fortættet, men tilgængelig form.

Lektørudtalelse

Af

Helle Winther Olsen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Kaj Hansen

2012-06-22

Litteratursiden.dk [online]

Af

Birgitte Tindbæk

2012-10-01

Politiken

Af

Kim Skotte

d. 23. jun. 2012

Berlingske tidende

Af

Per Krogh Hansen

d. 30. jun. 2012

Weekendavisen

Af

Leonora Christina Skov

d. 22. jun. 2012

Kristeligt dagblad

Af

Michael Bach Henriksen

d. 7. jul. 2012


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2015

Lydbog (net)

2014

Lydbog (cd-mp3)

2014

Bog

2012

Ebog

2012