Gå til indholdEngang var jeg Jesper Skibby


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

221 sider: ill. i farver

Udgivet

2021

Originaludgave

2021


Beskrivelse


Han var kendt som den friske og rapkæftede cykelrytter. Åbenhjertig biografi om Jesper Skibby og hans søgen efter at finde ind til sig selv og et ståsted i livet efter afslutningen på en imponerende karriere på de europæiske landeveje. Til alle cykelentusiaster og specielt til dem, som husker cykelrytteren Skibby


Anmeldelser (1)


11. mar. 2021

Han var kendt som den friske og rapkæftede cykelrytter. Åbenhjertig biografi om Jesper Skibby og hans søgen efter at finde ind til sig selv og et ståsted i livet efter afslutningen på en imponerende karriere på de europæiske landeveje. Til alle cykelentusiaster og specielt til dem, som husker cykelrytteren Skibby.

Forfatter Tonny Vorm ønsker, sammen med Skibby, at kigge ind bag de hurtige bemærkninger og ind til den virkelige Jesper. Bogen bygger på samtaler med Skibby, hans kone og en række af datidens danske cykelryttere, som fx Brian Holm. De er alle med til at kaste lys over opvæksten med den hårde far, tiden som ansat i Parken, misbruget af piller og nedturen efter karrieren. Tonny Vorm kommer løbende med betragtninger om processen med at skrive historien. Både Vorm og Skibby håber med bogen at kunne hjælpe andre idrætsudøvere med livet efter karrierestoppet.

Det er en beretning om mennesket Jesper Skibby og ikke cykelrytteren Skibby. Der er mere fokus på at undersøge hans mentale tilstand end på de sportslige resultater. En del af stoffet er kendt i forvejen, og der kommer ikke en masse nye erkendelser eller afsløringer frem i bogen. Men det er stadigvæk en velskrevet bog om en af Danmarks største cykelryttere, som ærligt fortæller om sit liv med dets op- og nedture.

Bogen ligger i forlængelse af Forstå mig ret


Lede hunde & kolde kameler


Sort kaffe og hvide sokker


af Brian Askvig fra 2006. Tonny Vorm er også forfatter til de to gode cykelbøger Lede hunde & kolde kameler og Sort kaffe og hvide sokkerBogen ligger i forlængelse af Forstå mig ret af Brian Askvig fra 2006. Tonny Vorm er også forfatter til de to gode cykelbøger og Sort kaffe og hvide sokkerBogen ligger i forlængelse af Forstå mig ret af Brian Askvig fra 2006. Tonny Vorm er også forfatter til de to gode cykelbøger Lede hunde & kolde kameler og Bogen ligger i forlængelse af Forstå mig ret af Brian Askvig fra 2006. Tonny Vorm er også forfatter til de to gode cykelbøger Lede hunde & kolde kameler og Sort kaffe og hvide sokker.

Lektørudtalelse

Af

Michael Linde Larsen


Informationer og udgaver

Bog

2021

Lydbog (cd-mp3)

2021

Lydbog (net)

2021

Ebog

2021