Bøger / faglitteratur

Enerådige børn : løs konflikterne, og brug dit barns energi positivt


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Gennemgår seks typer af stædige børn: manipulatorer, forhandlere, debattører, de konkurrenceprægede, vovehalse og passive modstandere og udstikker strategier til at støtte dem, så de udvikler nye adfærdsformer, samtidig med at de bevarer deres individuelle identitet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. apr. 2009

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 1. apr. 2009

Håndbog for forældre og lærere, der har med meget enerådige børn og teenagere at gøre. Man lærer om forskellige typer af særligt selvstændige børn, der ikke skal tæmmes, men blidt dirigeres i en mere hensigtsmæssig retning til fordel for husfreden og barnet selv.

Den australske familieterapeuts første bog på dansk handler om større børn og unge, der med enerådighed kan gøre livet besværligt for både omgivelser og sig selv. Børnene opdeles i 6 grupper efter karakteristika som at de manipulerer, debatterer, konkurrerer osv. Forældre får gode råd til hvordan man forbedrer samarbejde og kommunikation med det stædige barn, og i et afsnit til sidst er der råd til lærere. Det kan umiddelbart virke lidt uoverskueligt at finde rundt i den ret skematiske komposition, men teksten er ikke vanskelig at læse med en del brug af direkte henvendelser til læseren og fravær af fagsprog. Illustreret med sjove vittighedstegninger.

På samme måde som intelligens kan opdeles i forskellige typer ses her særligt krævende karaktertyper opdelt. I mange bøger om børneopdragelse findes afsnit om stædige, selvstændige børn, ligesom en "ny" børnekarakter ses beskrevet (John Aasted Halse). Men denne skematiske opdeling af særlige selvstændighedskarakteristika forekommer ny.

Interessant, fornyende vinkel på børneopdragelse og omgang med teenagere, der med inspiration i de mange intelligenser typeopdeler særligt selvstændige og krævende børn og unge og giver gode råd til hvordan forældre og lærere håndterer disse børn.


Undervisere.dk

Årg. 3, sep (2009)

af

af

Malene Schrøder

Årg. 3, sep (2009)