Gå til indholdEnden på tragedie & I fjorten sind : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

445 sider

Udgivet

2019

Originaludgave

2019


Anmeldelser (8)


18. okt. 2019

Vi er i Aarhus i en nær fremtid. En fremtid, hvor terrorangreb er hverdagskost, og hvor man kan få indoperet hale- eller pandeantenne, så man kan se tv døgnet rundt på sin nethinde. Finurlig og skæv fortælling til læsere af ny og anderledes dansk litteratur.

Bogens jeg-fortæller Jonatan Tidebon kan ikke rigtigt blive færdig med sit speciale. Det er som om det bliver kortere, hver gang han arbejder på det. Han drømmer i stedet om at blive forfatter, men mangler evnerne. Dette ændrer sig, da en forsker giver ham det eksperimenterende stof metamorfoin, der giver mulighed for at trænge ind i et andet menneskes sind. Stoffet sætter ham i en trance, og når han vågner igen, har han skrevet en fortælling fra det andet menneskes erindring.

Det er en bog, der stiller krav til sin læser. Historien er svær at komme ind i, og kræver den del bladren frem og tilbage. Bogen er delt i to dele. Første halvdel er Jonatans rammefortælling, mens anden halvdel er hans novelle-samling "I fjorten sind". For at forstå historien skal man bladre om og læse novellerne, når de nævnes i rammefortællingen. Jo længere man kommer ind i historien og jo flere noveller man får læst, jo bedre forstår man sammenhængen mellem alle karaktererne og deres erindringer. Resultatet er en fantastisk fortælling fyldt med skæve karakterer og finurlige historier.

Svend Åge Madsen er en ener i dansk litteratur. Denne udgivelse falder fint i tråd med hans tidligere romaner fx Af den anden verden


Svend Åge Madsen er en ener i dansk litteratur. Denne udgivelse falder fint i tråd med hans tidligere romaner fx Af den anden verden.

Lektørudtalelse

Af

Sanna Stagaard Gade

Politiken

Af

Jes Stein Pedersen

d. 1. nov. 2019

Jyllands-posten

Af

Erik Svendsen (f. 1954)

d. 1. nov. 2019

Kristeligt dagblad

Af

Nils Gunder Hansen

d. 1. nov. 2019

Weekendavisen

Af

Lars Bukdahl

d. 1. nov. 2019

Information

Af

Nanna Goul

d. 1. nov. 2019

Standart

Af

Anker Gemzøe

Årg. 34 nr. 1 (2020)

Proxima

Af

Niels Dalgaard (f. 1956)

Nr. 105 (2020)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2020

Bog

2019

Bog

2019