Gå til indholdBøger / faglitteratur

En visuel guide til musik : nodelære, rytmer, skalaer, melodier, akkorder, genrer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

256 sider: ill. i farver

Udgivet

2017

Ophav

Carol Vorderman(forfatter, (hovedansvarlig))

Anton Castro(oversætter)
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. jun. 2017

af

af

Merete Trap

d. 30. jun. 2017

En lettilgængelig guide til musik og musikteori. For forældre der gerne vil støtte deres børn i musikundervisningen, kan også bruges af musikteori-interesserede primært på begynderniveau.

Bogen er delt op i 8 kapitler med overskrifter som fx "Rytme", "Akkorder og harmoni" og "Stilarter og genrer". Herunder forklares visuelt og med lidt tekst, om et bredt spekter af emner indenfor det musiske og musikteoretiske, lige fra nodelære til genrer. Med et lille lydsymbol er der igennem bogen angivet link til online lydeksempler. Bag i bogen er ordliste og indeks. I serien er senest udgivet En visuel guide til engelsk.

Der er virkelig gjort noget ud af det visuelle, i denne fine udgivelse om musik og musikteori, hvilket virker dejligt inspirerende og gør emnet mere tilgængeligt og lettere forståeligt. Bogen skal primært benyttes som en guide til emnet, da den kommer godt rundt om alle hovedemnerne, uden at komme meget i dybden. Emnet er pædagogisk formidlet, og egner sig godt som værktøj mellem forældre og deres børn. En flot udgivelse, som signalerer indlæring på en legende måde.

Bogen minder om den ældre "for dummies" serie, som fx Opera for dummiesKlassisk musik for dummies


og Klassisk musik for dummies, som også giver fine introduktioner til emnerne, men disse henvender sig dog mere entydigt til voksne end herværende udgivelseBogen minder om den ældre "for dummies" serie, som fx Opera for dummies og , som også giver fine introduktioner til emnerne, men disse henvender sig dog mere entydigt til voksne end herværende udgivelse.Informationer og udgaver

2017

Bog

Carol Vorderman

Bolden