Bøger / skønlitteratur til børn / roman

En verdensomsejling under havet


Beskrivelse


Professor Arronanax, hans tjener Conseil og harpunkongen Ned Land ender hos kaptajn Nemo på u-båden Nautilus efter at være røget over bord i en storm. Nemo inviterer dem med på en verdensomsejling under havet, og sammen får de mange spændende oplevelser under havoverfladen. Kan læses fra 9 år.

Anmeldelser (29)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2022

af

af

Christine Christensen

d. 19. aug. 2022

Professor Arronanax, hans tjener Conseil og harpunkongen Ned Land ender hos kaptajn Nemo på u-båden Nautilus efter at være røget over bord i en storm. Nemo inviterer dem med på en verdensomsejling under havet, og sammen får de mange spændende oplevelser under havoverfladen. Kan læses fra 9 år.

I 1860'erne forsvinder over 200 fartøjer på mystisk vis. Pierre Arronnax og hans tjener inviteres med på båden Abraham Lincoln, der skal undersøge om de mange forlis skyldes en vandrende klippe, spøgelser eller et frygteligt havmonster. Sammen med harpunkongen Ned Land skyller de begge overbord under en storm, og det viser sig, at det mærkelige monster er en ubåd, bygget af selveste Kaptajn Nemo. Som Nemos fanger kommer de tre med på en fantastisk rejse under vandet, hvor de oplever alt fra hvaler og hajer til skatte og uvenlige indfødte.

Den over 100 år gamle bog er skrevet om og forkortet, så den er lettere at læse, men det er stadig en spændende historie, der blander eventyr, naturvidenskab og datidens science fiction. Hvis du har lyst til at læse nogle af dine bedsteforældres eller oldeforældres yndlingsromaner, kan du gå om bord i denne letlæste klassiker.

Den kendte klassiker findes i mange udgaver. Denne minder mest om En verdensomsejling under havetMoby Dick (Ved Maj Bylock). Hvis du har lyst til at læse flere klassikere kan du prøve med Moby Dick (Ved Maj Bylock, Anne Krogh Hørning), der også foregår på havetDen kendte klassiker findes i mange udgaver. Denne minder mest om En verdensomsejling under havet (Ved Maj Bylock). Hvis du har lyst til at læse flere klassikere kan du prøve med (Ved Maj Bylock, Anne Krogh Hørning), der også foregår på havet.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Arne Bang Petersen (skole)

d. 18. dec. 2018

I forlagets række af nyudgaver af gammel klassisk børne- og ungdomslitteratur er man nu nået frem til nr. 38. Det forekommer relevant at sammenligne den med tidligere tilgængelige udgaver, ogpå mit eget lokale skolebibliotek fandtes: 1) Hernov 71 (451 s., småt, nærmest gnidret tryk, mange ill.), 2) Gyldendal 71 (216 s., samme tryk som 1), få ill.), 3) Carlsen 75 (62 s., læsevenligeretryk, mange ill.) og 4) Lademann 76 (128 s., 2-spaltet, lille sats, mange ill.). Denne bog er på 135 s., i en tiltalende læseven-lig sats, uden ill., men med et farveomslag (Robert Viby)forestillende en dramatisk situation fra handlingen. Smign. med ovennævnte tidligere udgivelser falder bedømmelsen af Sesams udgave positivt ud, selv om bearbejdelsen af den opr. tekst naturligtnok bliver noget opremsende, men alligevel dækkende handlingen godt nok. Handlingen er kort den, at professor Aronnax i jagten på et overnaturligt undersøisk væsen bliver bortført af en super u-båd(uhyret), hvis fører - ihævntørst - bl.a. sænker skibe, men som også viser professoren verden under havet. Det er en formidabel naturbeskrivelse, som vil fryde enhver læser fra 12 år af, der harfantasien i behold. Det er interessant, at prof. Aronnax gang på gang udtaler sig for bevaring af visse dyrearter, som i dag på det nærmeste er udryddet.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Susanne Thøfner

d. 18. dec. 2018

Professor Aronnax er med på et ekspeditionsskib, der jagter et enormt ukendt havuhyre. Havuhyret viser sig at være kaptajn Nemos undervandsbåd 'Nautilus', og her bliver Aronnax og 2 af hansrejsefæller holdt som fanger efter ekspeditionsskibets forlis. Vi følger nu 'Nautilus' på den velkendte rejse jorden rundt og oplever alskens forunderlige og spændende eventyr, førend de 3rejsekammerater undslipper. Bogen er pænt trykt og forsynet med et billede af kampen med blæksprutten på omslaget. Arne Herløv Petersen har fået teksten til at fremstå flydende og mundret, med retkorte sætninger og megen brug af dialog. Selve handlingsskelettet er bevaret, men der er især skåret kraftigt ned på de lange tekniske, naturhistoriske o.l. passager, som Verne ynder. Bogen virkersåledes mere kønsløs end udgaven fra Gyldendals Udødelige, som dog også er langt tykkere og tættere trykt. I omfang og sværhedsgrad ligger bogen over udg. fra Gads lette klassikere, den er nogetlettere end udg. fra Lademannsjuniorklassikere og nogenlunde på linje med Kirsten Bangs bearbejdelse for Carlsen IF, der dog fremtræder langt mere kulørt. En fornuftig og rimeligt let udgave af enstadig populær og spændende historie, fra 10-11 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 1999

af

af

Bodil Pedersen (skole)

d. 4. mar. 1999

Dingo klassiker er en ny serie, hvor der gjort meget for at lette læseprocessen. Det mest bemærkelsesværdige er den overskuelige sætningsopbygning. Der er udelukkende tale om meget korte sætninger - næsten uden eller kun med en enkelt ledsætning. Dialogen er mundret, og der er desuden enkelte stavelsesdelinger første gang et vanskeligt ord forekommer. Stor typografi og korte afsnit fuldender bestræbelserne på at guide eleverne igennem. Den spændende - formodentlig blandt lektørudtalelsers læsere velkendte - historie om professor Aronnax' møde med kaptajn Nemo indledes med en indholdsfortegnelse over kapitlerne. De er reduceret til cirka det halve i forhold til Else Schiølers oprindelige tekst. Små akvareller ledsager og understøtter teksten. Indbydende forside. Historien fortjener at få en renæssance. En ny generation af klassikerfans kan begynde her. 4.-7. klasse.


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 1999

af

af

Bo Knudsen

d. 4. mar. 1999

Her er helt klart en fin, nutidig og letlæst udgave af en klassiker til børn fra ca. 11 år. Man kan sige, at det er et velafprøvet produkt, man sidder med i hånden. Det er Else Schiølers tekst fra Gads Lette Klassikere (bl.a. 1979), der er rettet en smule til, så den fremstår mere nudansk. Layoutet i denne nye gren af Dingo, Dingo klassiker, er det velkendte og indbydende fra serien som helhed. Selve historien er fra 1870, og handler om den hemmelighedsfulde Kaptajn Nemo og hans kæmpe undervandsbåd Nautilus. Af nyt skal nævnes de flotte farveill. af Mårdøn Smet. På egne præmisser er bogen helt o.k., men med hensyn til stemning og detaljer er den selvfølgelig langt fra den uforkortede udgaves 451 sider (Hernov, 1971). Men o.k., de flestes vej til de uforkortede klassikere er alligevel gået via diverse forkortede udgaver. Så hvis denne nutidige udg. kan vække interessen for Vernes bøger og de øvrige klassikere hos nutidens børn, så skal den være velkommen. En lidt sværere, men også nogenlunde letlæst udg. kom i Sesams Klassikere i 1987.


Bibliotekernes vurdering

d. 15. feb. 2000

af

af

Søren Roth

d. 15. feb. 2000

Jules Vernes klassikere er stadig spændende læsning, som vil kunne fængsle nutidens læsere. Forlaget har fra fransk oversat og bearbejdet tre af de kendte eventyrromaner Jorden rundt i 80 dage, Rejsen til Jordens indre og En verdensomsejling under havet. Det er der kommet tre forkortede udgaver ud af. Bøgernes stemning og detaljer ligger langt fra de uforkortede udgavers, men de rummer det centrale i Vernes historier og som sådan fungerer de udmærket som interessevækkere for forfatterskabet. Bøgerne, som er lidt lettere end Gyldendals udødelige, har et mere nutidigt sprogbrug om end det ikke er helt gennemført, de er derfor ikke sprogligt lettere tilgængelige end andre udgaver af samme omfang. Jorden rundt i 80 dage er desværre fyldt med fejl, som kunne være undgået med en korrekturlæsning. Bøgerne fremstår i et tæt tryk på en lidt kedelig papirkvalitet og der er ringe plads i midtermarginen til bladring. Bøgerne er uden illustrationer, kun forsiderne er præget af nogle meget farvestrålende og appellerende tegninger, som klart signalerer indholdet. Bøgerne kan læses af børn fra 11-12 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

H. J. Laustsen (skole)

d. 19. dec. 2018

Sammenlignet med Else Schiølers bearbejdning af samme bog og sammenlignet med den almindelige udgave har Kirsten Bangs resumé ingen værdi i hverken pædagogisk eller litterær sammenhæng. Udvælgelsen af hændelserne forekommer mere end tilfældig. Flere spændende - for mig oplagte - episoder er helt udeladt. Sproget er vanskeligt, så selv elever i 7. klasse vil have vanskeligheder med det. Jules Verne serverer en god krydret snaps - Kirsten Bang et glas destilleret, lunkent vand.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

E. Reimann Petersen

d. 19. dec. 2018

På forhånd skulle man tro, at den næsten 100 år gamle beretning om Jules Vernes fantasi-ubåd og kaptajn Nemos koldsindige bedrifter var blegnet noget, efter at en nutidig »Nautilus« og dens mandskab har virkeliggjort eventyret. Ikke desto mindre forekommer det stadig at være lige spændende at følge professor Arronax og hans fæller på deres ufrivillige, undersøiske jordomrejse. En sammenligning med f. eks. Branners udgave fra 1941 viser ikke væsentlige forskelle i indhold. Derimod har den nu foreliggende udgave et lidt lettere sprog og en absolut bedre typografi. Selvlæsning og højtlæsning. Fra 12 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Bente Holmgaard Nielsen

d. 19. dec. 2018

Denne bearbejdelse ved Torben Palsbo har nogenlunde samme format som udgaven fra Branner og Korch, 1955, der nu er totalt udsolgt. En sammenligning mellem disse to udgaver viser, at Palsbo har strammet »naturbeskrivelserne« og lagt mere vægt på persontegningen. Samtidig har han indført teknisk-konkrete udtryk for undervandsbådens udstyr i stedet for de mere vage begreber, og da illusionen om undervandsbåd som fantasiprodukt alligevel ikke kan bevares for nutidens læsere af Verne, synes dette konsekvent. En levende og velfortalt bearbejdelse af en klassiker, der endnu ved sin spænding og fantasi tiltaler de store børn.


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2013

af

af

Kent Skov

d. 27. nov. 2013

Bogen En verdensomsejling under havet er en af alle tiders gode eventyrromaner, i lighed med de fleste af Vernes øvrige bøger og tåler stadig (gen)læsning. For nogle som kærlig kultlæsning; for andre nye læsere vil den være interessant pga. sin "altmodische", men i øvrigt tilgængelige sprogtone. I dag vil den mest henvende sig til unge og voksne - og de mest ihærdige læselystne drenge.

Komplet nyoversættelse af Vernes klassiske eventyrroman. Handlingen går kort ud på, at nogle skibe oplever nogle mystiske og dramatiske sammenstød under vandet øst for Australiens kyst, som man i første omgang tilskriver et havdyr i form af en kæmpe narhval. Fænomenet viser sig at være den imponerende undervandsbåd Nautilus, som føres af den karismatiske kaptajn Nemo. Ledsaget af fortælleren, den kyndige professor Aronnax følger læseren de fantastiske og nogle gange voldsomme oplevelser på opdagelsesrejsen under havene, som var meget fantasifulde og teknisk spændende for sin tid.

Denne nye veloversatte udgave indeholder ingen illustrationer, som de fleste tidlige komplette udgaver ellers har været forsynet med. Men sproget er flydende og satsen åben og let at læse. Seneste fuldstændige udgave udkom i 1971, desuden er udkommet en forkortet udgave i 1981. Udgaven her er oplagt anskaffelse, hvis 71-udgaven er udtjent. I børnebibliotekerne vil de bearbejdede og forkortede udgaver stadig være nyttige.

Komplet nyoversat udgave af den verdensberømte klassiker. Kan benyttes parallelt med bibliotekernes øvrige udgaver.


Bibliotekernes vurdering

d. 14. nov. 2005

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 14. nov. 2005

Efter min mening er dette en af Jules Vernes bedste bøger, og denne er femte udgave af den velkendte bearbejdede og forkortede udgave i serien fra Gyldendals udødelige. Der er ingen forskel fra de andre udgaver. Præcis samme tekst og illustrationer og præcis samme billigbogsudstyr. Og bogen er stadig god. Jeg har ikke læst den, siden jeg var en stor pige, men jeg må sige, at den faktisk ret hurtigt kom til at optage mig på trods af det lidt altmodische sprog. Fortælleren er den distræte professor Arronax, som tørt beretter om de noget vilde oplevelser han og hvalfangeren Ned Lang og tjeneren Conseil har under deres indespærring i den fantastiske undervandsbåd Nautilus. Først den spændende jagt efter et muligt havuhyre, deres tur overbord og redningen eller tilfangetagelsen om man vil hos den gale Kaptajn Nemo, hvis dystre hemmelighed aldrig røbes. Man fascineres af ubådens raffinerede teknik og de spændende oplevelser under havet med ondskabsfulde kæmpeblæksprutter, isbjerge som vælter og oversejlingen af Atlantis kombinereret med konflikterne mellem den hidsige Ned Lang og de mere flegmatisk anlagte medfanger i deres gyldne bur. Jo lad stadig især drenge fra 12-års alderen tage den til selvlæsning og husk den også til oplæsning.


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2003

af

af

Martin Bjerregaard Jensen (skole)

d. 5. aug. 2003

Endnu et bind i Forums Zoom ind klassiker-serie, hvor Maj Bylock på fortræffelig vis genfortæller gamle klassikere på en måde, så børn fra 10-årsalderen kaster sig over vor barndoms kæreste bøger. Nutidens børn sluger disse klassikere i den form, Bylock har fundet frem og efterhånden har præsenteret en række bøger med. Denne bog er ingen undtagelse. Professor Arronanax, hans tjener Conseil og harpunkongen Ned Land ender hos kaptajn Nemo på u-båden Nautilus, og det kommer der en levende og medrivende fortælling ud af. Turen går jorden rundt under havet med mange særprægede oplevelser i kølvandet. Ud over en spændende læseoplevelse får læseren også et indblik i Jules Vernes spændende fortælleform og begrebsverden, der er langt forud for sin tid og betragtes som verdens første science fiction romaner. Med en åben typografi, lix 21 og delestreger i længere ord, er bogen indbydende for læserne, der også får lejlighed til at fundere over kaptajn Nemos identitet og bogens budskab. Bogen er en perle i retning af at give nutidens børn større læselyst og appetit på forældres og bedsteforældres yndlingsromaner, der i de oprindelige udgaver ikke appellerer til nutidens læsere.


Bibliotekernes vurdering

d. 29. apr. 2022

af

af

Anders Christian Sivebæk

d. 29. apr. 2022

Den klassiske Jules Verne-historie om Kaptajn Nemos verdensomsejling under havet som tegneserie. For børn fra 12 år samt unge og voksne tegneserielæsere.

Professor Aronax, hans tjener Conseil samt hvalfangeren Ned Land kommer med ombord i den gådefulde Kaptajn Nemos ubåd, Nautilus, som har spredt skræk og rædsel på havene. Det er en spændende rejse, som mange kender fra Jules Vernes science fiction-roman fra 1869-1870. Vi møder både kæmpeblæksprutten, kaskelothvaler og ser resterne af det sagnomspundne Atlantis. Tegneserien er fra 1980 og del af en serie af Jules Verne-fortolkninger, tegnet af Ramon de la Fuentes (1931-1984).

Flot tegneserie, hvor tempoet dog er ret højt. Nogle steder er det lidt svært at følge med, uden regibemærkninger og stedangivelser. Historien er der ikke noget galt med, men det kræver sin tegner at få originalens 433 sider ned på 60 tegneseriesider.

Den nyeste oversatte og bearbejdede udgave Jules Vernes En verdensomsejling under havetIllustrerede klassikere. Bind 5Jorden rundt i 80 dage kan anbefales og en anden tegneserieudgave af historien findes i bind 5 af Illustrerede klassikere Jorden rundt i 80 dageDen nyeste oversatte og bearbejdede udgave Jules Vernes En verdensomsejling under havet kan anbefales og en anden tegneserieudgave af historien findes i bind 5 af Illustrerede klassikere Jorden rundt i 80 dageDen nyeste oversatte og bearbejdede udgave Jules Vernes En verdensomsejling under havet kan anbefales og en anden tegneserieudgave af historien findes i bind 5 af Illustrerede klassikere .


Bibliotekernes vurdering

d. 30. apr. 1998

af

af

Ulla Harne

d. 30. apr. 1998

Genoptryk af forlagets uforkortede udgave fra 1971, som indeholder samtlige dramatiske illustrationer af Neuville fra originaludgaven. Satsen er lavet om til en tydeligere og større skrift, som sammen med det mindre format betyder, at dennne nye udgave er næsten 200 sider længere end udgaven fra 1971. Den nye sats er lettere at gå til, til gengæld er illustrationerne lidt mere svage i stregen. Alt i alt er det en smuk ny udgave af klassikeren, som stadig er spændende læsning. Den mystiske og karismatiske kajtajn Nemo med den flotte undervandsbåd Nautilus og de nogle gange voldsomme oplevelser under havene kan nok stadig fængsle også nutidens læsere, som nok først og fremmest vil være at finde i voksenafdelingerne. I børnebibliotekerne vil de bearbejdede og forkortede udgaver være mere oplagte anskaffelser. Hvis bibliotekets eksemplarer fra 1971 stadig er pæne, er der ingen grund til at udskifte med denne nye udgave, men trænger de til udskiftning kan et nyt og læseteknisk bedre eksemplar måske friste nye læsere.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

H. J. Laustsen (skole)

d. 18. dec. 2018

Den gammelkendte, spændende fortælling - her anbragt i udstyr som de øvrige bind af Lademanns Junior Klassikere, hvilket efter min mening ikke gør bogen mere tiltrækkende. Tospaltet tekst meden lidt uheldig typografi, der får teksten til at flyde lidt og ikke letter læsningen. Illustrationerne er af meget vekslende kvalitet med de bedste i den acceptable afdeling.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Kirsten Rossen (børn)

d. 18. dec. 2018

Lademanns udgave af En verdensomsejling under havet fortæller på 128 s., hvad den uforkortede udg. fra NDL (1971) beretter på 451 s., og G. B.'s udg. (1971) klarer på 216 s. Alle 3 udg. erill. Begge 71 udg. er tæt trykt, mens Lademanns udg. på dansk ved Grete Juel Jørgensen har en to-spal-tet tekst, let at læse for øvede læsere; men de mange lange ord gør den ikke egnet tillæseretarderede. Tekst og blandingen af ill. i sort/hvid og farvelagte billeder er trykt på smukt glittet papir. Ill. er af Badia-Camps og går an. Også teksten kan gå an, men har man først een ganglæst forf. udtryksfulde nøjagtige beskrivelse af en »fremtid«, som først i vort århundrede er gået i opfyldelse, (handlingen begynder i 1866) og som afslører Vernes geniale intuition, er det lidtsvært at vænne sig til en så forkortet udgave. I børnebiblioteket fra 12-13 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 5. apr. 2019

af

af

Lene Dalgaard (børn)

d. 5. apr. 2019

En stærkt forkortet udgave af En verdensomsejling under havet bliver nu udgivet i serien if-klassikere. D.v.s. 4 ark incl. de mange fine illustrationer. Det er et gedigent stykke arbejde, når bearbejderen Kirsten Bang alligevel kan gengive hovedhandlingen med den i sig selv indbyggede spænding, samt bevare personernes karakteristika på en så overbevisende måde (det er samtidig et tidsbillede) og i fin samklang med illustratoren Eric Palmquist. Sproget er som i øvrige if-klassikere ikke tilstræbt letlæst, ligesom bogformatet giver for lange linier. Denne udgave af en af vore klassikere har sin berettigelse i bibliotekerne på lige fod med samme series Sitting Bull og Buffalo Bill. Fra 10 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 9. juni 1999

af

af

Lars Damm Jensen (skole)

d. 9. juni 1999

Bogen, der udgives i serien Klassiske historier, kan ikke sammenlignes med andre udgaver af Jules Vernes roman, da det lige så meget er en bog om u-båden Nautilus og livet under havoverfladen, som Vernes fantastiske beretning. Historien om kaptajn Nemo og de tre tilfangetagne gæster, naturforskeren Aronnax, hans tjener Conseil og den canadiske hvalfanger Ned Land er voldsomt bearbejdet og forkortet til historien absolutte hovedlinier. Til gengæld får læseren teknisk og naturvidenskabeligt indblik i Vernes univers og den verden, der i midten af 1800-tallet dannede baggrunden for historien. Alle opslag prydes af farvelagte illustrationer, der gengiver situationer fra handlingen. Derudover er der mange inserater med facts om tiden og begivenheder i forbindelse med rejsen under havet, samt leksivisuelle opslag med temaer som fakta om Nautilus, udforskningen af dybet, livet i oceanernes dyb, Nautilus rejse, u-bådens historie. Til sidst et opslag om forfatteren. Bogens force er de mange baggrundsfacts og oplysninger, og forhåbentlig får læsere i 5.-7. klasse derigennem mod på en mere fyldig udgave af romanen.


Bibliotekernes vurdering

d. 9. juni 1999

af

af

Susanne Thøfner

d. 9. juni 1999

Denne genfortælling af Jules Vernes klassiske science-fictionfortælling krydres med farvestrålende illustrationer samt diverse kort, der viser skibets færd, farvefotos af dyr og planter og en detaljeret, gennemskåret tegning af Nautilus. Bogen indeholder desuden afsnit om undervandsbådens historie samt Jules Vernes liv og visioner. I samme serie er i 1998 bl.a. udkommet Dracula og Robin Hood. Den noget kortfattede genfortælling er udført i et mundret, dialogfyldt sprog, og her er stadig tale om en elementært spændende historie, der egner sig fint til at blive suppleret med de mange kort og illustrationer. Selvom andre udgaver af titlen måske ligger endnu tættere på originalen, hjælper det på forståelsen at få sat billeder på denne specielle, undersøiske verden. Serien er populær, og denne genfortælling, der har samme standard som seriens øvrige bind, vil især falde i drengenes smag. Til selvlæsning fra ca. 12 år.


litteratursiden.dk

d. 29. juli 2020

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 29. juli 2020

En af Jules Vernes mest elskede fortællinger, nu i en ny, smuk udgave. Temaerne er eviggyldige og sætter fokus på menneskets umættelige behov for at herske. Et mystisk stort dyr angriber skibene på ve...


Kristeligt dagblad

d. 12. sep. 2020

af

af

Damián Arguimbau

d. 12. sep. 2020


Politiken

d. 21. dec. 2013

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 21. dec. 2013


Kristeligt dagblad

d. 11. jan. 2014

af

af

Bo Hakon Jørgensen

d. 11. jan. 2014


Folkeskolen

Årg. 117, nr. 41 (2000)

af

af

Tonny Hansen

Årg. 117, nr. 41 (2000)


Berlingske tidende

d. 15. sep. 1999

af

af

Jakob Levinsen

d. 15. sep. 1999


Folkeskolen

Årg. 116, nr. 45 (1999)

af

af

Tonny Hansen

Årg. 116, nr. 45 (1999)


Weekendavisen

d. 10. sep. 1999

af

af

Bo Bjørnvig

d. 10. sep. 1999


Himmelskibet

Nr. 40 (2014)

af

af

Majbrit Høyrup

Nr. 40 (2014)



Informationer og udgaver