Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

En velbevaret hemmelighed


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

467 sider

Udgivet

2016

Ophav

Kate Morton(forfatter)

Ulla Oxvig(oversætter)
Genre og formroman
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. apr. 2013

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 10. apr. 2013

Murstensroman med lækker forside, hvis let erotiske signaler ikke skal tages bogstaveligt. Der er mange læsere til denne type gedigen underholdning med gode kvindeportrætter og en familiegåde i en historisk ramme.

Den australske forfatter Kate Morton er med sin 4. roman på dansk ved at etablere sig solidt i udlånet. Også denne gang er temaet afdækning af familiehemmeligheder, og som i En fjern hvisken koncentrerer gåden sig omkring begivenheder under 2. verdenskrig. Dorothys 61-årige datter Laurel vil endelig forsøge at finde ud af hvad der gik forud for den dag, hvor hun som 16-årig så sin mor slå en mand ihjel. Den medrivende historie fortælles i flere spor, mens Laurel sammen med sine søskende er hjemme ved morens sygeleje. I krigsårene følger vi Dorothy, der arbejder som selskabsdame og hendes kæreste Jimmy, og intrigen opbygges mens bomberne falder over London. Bogen er velfortalt og lettilgængelig for et bredt publikum.

Underholdende som fx Binchy, Willett, Shreve og Howard. Lucinda Rileys Orkideens hemmelighed, 2012, er også sammenlignelig.

Spændende underholdningsroman om Dorothy, der prøver lykken i London under 2. verdenskrig. Seks årtier senere er datteren Laurel og hendes søskende samlet omkring morens sygeleje, og nu forsøger hun at opklare gåden om sin mor, der en gang slog en mand ihjel. Bogen vil blive slugt af mange læsere, som vil blive tiltrukket af den appetitlige forside uden tydelige referencer til tid, emne eller sted.


Weekendavisen

d. 7. jun. 2013

af

af

Louise Windfeld-Høeberg

d. 7. jun. 2013Informationer og udgaver

2016

Bog

Kate Morton

Cicero, 4. udgave

2015

Bog

Kate Morton

Cicero, 3. udgave

2015

Bog

Kate Morton

Cicero, 2. udgave

2013

Bog

Kate Morton

Gyldendals Bogklubber, 1. bogklubudgave

2013

Bog

Kate Morton

Cicero, 1. danske udgave

2013

Ebog

Kate Morton

Cicero, 1. eBogs-udgave

2018

Lydbog (net)

indlæser: Marian Friborg

Cicero

2014

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Marian Friborg

Biblioteksmedier

2014

Lydbog (cd)

indlæser: Marian Friborg

Biblioteksmedier