Gå til indholdEn tid til at dø : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

306 sider

Udgivet

2013

genre/form

roman,

spændingOriginaludgave

2013


Beskrivelse


Politisk thriller om feltpræsten Kasper, der vender hjem fra Afghanistan med en sag på halsen. Kun retssagen og klubværelset venter derhjemme, men via sin stenrige bror Jonathan inddrages han i dennes livsfarlige projekt med at støtte frihedsbevægelsen i et centralafrikansk land


Anmeldelser (7)


14. feb. 2013

Med sin fjerde politiske thriller afslutter Hesseldahl sin såkaldte årstidskvartet, sommeren fuldender værket. Også her tager han afsæt i en international tematik: postkolonialisme. Mange, især mandlige, læsere har allerede stiftet bekendtskab med forfatteren og kender hans handlingsmættede og dog afdæmpede bøger.

Hesseldahl bruger hændelser i sin samtid som inspiration til denne thriller om feltpræsten Kasper, der vender hjem fra Afghanistan som persona non grata, fordi han anklages for at gøre dansk deltagelse til et religiøst anliggende. Kun et klubværelse og hans handicappede store søn venter ham - og så broren Jonathan, som i den grad svømmer oven på med rigtig mange penge og - viser det sig - en livsfarlig begejstring for at støtte frihedskampen i et centralafrikansk land med både penge og våben. Kasper og sønnen hvirvles ind i en kæde af dramatiske og dødsensfarlige situationer, da Jonathan forsvinder. De følger sporet ind i kolonimagternes maskinrum, hvor komplekse magtintriger og interesser vedr. en tidligere fransk koloni udspiller sig. Meget flydende, velskrevet handling, men også lidt tilbagelænet attitude. Persontegningen får mig ikke helt med: der er for få følelser til, at de virkelig kommer ind under huden og overbeviser. Mange mandlige læsere vil uden tvivl stå savnet igennem.

Leif Davidsen er nok den, Hesseldahl kommer nærmest med sine grænseoverskridende plots.

Godt dansk bud på en thriller med internationale og dertil superaktuelle problemstillinger.

Lektørudtalelse

Af

Helle Winther Olsen

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 9. mar. 2013

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 6. mar. 2013

Kristeligt dagblad

Af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 4. apr. 2013

Information

Af

Iben Albinus Sabroe

d. 22. mar. 2013

Weekendavisen

Af

Katinka Bruhn

d. 8. mar. 2013

Litteratursiden.dk [online]

Af

Anne Klara Bæhr

2013-03-22


Informationer og udgaver

Bog

2013

Ebog

2013

Lydbog (net)

2013

Lydbog (cd-mp3)

2013

Lydbog (cd)

2013