Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

En sorgens dagbog


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

93 sider

Udgivet

2020

Ophav

C. S. Lewis(forfatter)

Helge Hoffmann(oversætter)
Genre og formerindringer
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Forfatteren C.S. Lewis' (1898-1963) beskrivelse af, hvordan han som kristen person gennemlever sin sorg og depression efter hustruens død i 1960. Det er et troende, tænkende menneskes dybe reflektioner over, hvordan sorg og lidelse påvirker mennesket og gudstroen


Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Birgit Lind-Petersen

d. 18. dec. 2018

Forfatteren har før beskæftiget sig med og skrevet en bog om lidelsens problem (The Problem of pain), hvori han objektivt prøver at løse de intellektuelle problemer, der opstår for kristnemennesker som følge af lidelsen. I denne bog er objektiviteten borte, her er det ham selv, der er blevet ramt af den største lidelse af alle, hans hustrus død. I 4 små kapitler følger man ham ihans anfægtelser; først en følelse af frygt og en følelse af, at omverdenen er langt borte. Et stadigt savn af hustruen og et spørgsmål, om der findes en Gud, og kan Gud være god, når han tilladerlidelsen? Er han ikke snarere en kosmisk sadist? Forfatteren forfærdes desuden over, at han kun ser sin hustrus død i forhold til sig selv. Forfatteren kæmper sig igennem til besindelse og voverigen at tro på Guds kærlighed. - Det er et stærkt indtryk, man får, af en stabil kristen personlighed, der menneskeligt også kan vakle i sin tro på grund af sorg. Det er et meget ærligt forsøg påat skildre følelser af savnog skuffelse, der nok vil kunne hjælpe andre kristne i en lignende situation. God typografi. Bogen er let læst og godt oversat.


Bibliotekernes vurdering

d. 22. jun. 2020

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 22. jun. 2020

Lille bog til refleksion om store emner som sorg, lidelse, døden og Gud. Denne nyoversatte klassiker henvender sig til sørgende, troende, tvivlende og filosofisk interesserede læsere.

C.S. Lewis var forsker i middelalderlitteratur og ven med kollegaen J.R.R. Tolkien. Efter at have mistet sin højt elskede hustru fyldte han 4 tomme notesbøger med sine tanker og overvejelser i et forsøg på at lette sorgen og finde en vej videre frem. Det er et troende, tænkende menneskes dybe og kloge reflektioner over hvordan sorg og lidelse påvirker mennesket og gudstroen. Bogen er nyoversat til nutidigt dansk og indledes med et forord af sognepræst Lone Vesterdal. Desuden er der forord af forfatterens stedsøn.

Virkelig smuk, særdeles velskrevet, letlæst og begavet bog, som mange læsere vil kunne fordybe sig i, finde genklang i og blive beriget af. Den læses med vemod, smerte genkendes, og de religiøse overvejelser er interessante uanset om man er troende eller ikke.

Lewis kendes bedst som forfatteren til Narnia-serien. Flere nyoversættelser af hans værker er på vej. Hans stedsøn Douglas Gresham har skrevet portrætbogen C.S. LewisShadowlands


Ved en Grav


Guds begrænsning


, og forholdet mellem Lewis og Joy Gresham skildres i filmen Shadowlands. Læs også Kierkegaards Ved en Grav og evt. Guds begrænsningLewis kendes bedst som forfatteren til Narnia-serien. Flere nyoversættelser af hans værker er på vej. Hans stedsøn Douglas Gresham har skrevet portrætbogen C.S. Lewis, og forholdet mellem Lewis og Joy Gresham skildres i filmen . Læs også Kierkegaards Ved en Grav og evt. Guds begrænsningLewis kendes bedst som forfatteren til Narnia-serien. Flere nyoversættelser af hans værker er på vej. Hans stedsøn Douglas Gresham har skrevet portrætbogen C.S. Lewis, og forholdet mellem Lewis og Joy Gresham skildres i filmen Shadowlands. Læs også Kierkegaards og evt. Guds begrænsningLewis kendes bedst som forfatteren til Narnia-serien. Flere nyoversættelser af hans værker er på vej. Hans stedsøn Douglas Gresham har skrevet portrætbogen C.S. Lewis, og forholdet mellem Lewis og Joy Gresham skildres i filmen Shadowlands. Læs også Kierkegaards Ved en Grav og evt. .


litteratursiden.dk

d. 4. jul. 2020

af

af

Helle Regitze Boesen

d. 4. jul. 2020

Narnia-bøgernes forfatter mistede sin kone og for at komme igennem sin monumentale sorg, skrev han sine følelser ned. Her er megen livsvisdom at hente. Stedsønnen Douglas H. Greshams indledning giver ...


Litteratursiden.dk [online]

d. 4. jul. 2020

af

af

Helle Regitze Boesen

d. 4. jul. 2020


Kristeligt dagblad

d. 22. aug. 2020

af

af

Thomas Reinholdt Rasmussen

d. 22. aug. 2020


Berlingske tidende

d. 18. jul. 2020

af

af

Merete Reinholdt

d. 18. jul. 2020


Præsten

Årg. 110, nr. 41 (2020)

af

af

Finn Feilan

Årg. 110, nr. 41 (2020)Informationer og udgaver

2020

Bog

Ved Helge Hoffmann

ProRex

2003

Bog

C. S. Lewis

Scandinavia

2020

Ebog

Ved Helge Hoffmann

ProRex

2021

Lydbog (net)

indlæser: Thomas Baldur (f. 1973)

ProRe