Gå til indholdEn skøn alder : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

303 sider

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


En ung, sort kvinde arbejder som babysitter for et velmenende hvidt ægtepar. Hun forsøger at finde ud af, hvad hun vil - og kan med sit liv, mens både hendes arbejdsgiver og hendes kæreste gerne vil tage styringen. For læsere, der holder af velfortalte historier med kant


Anmeldelser (4)


9. sep. 2020

En ung, sort kvinde arbejder som babysitter for et velmenende hvidt ægtepar. Hun forsøger at finde ud af, hvad hun vil - og kan med sit liv, mens både hendes arbejdsgiver og hendes kæreste gerne vil tage styringen. For læsere, der holder af velfortalte historier med kant.

Emira forsøger at finde ud af, hvad hun vil med på sit liv. Hun er ung, sort og arbejder som babysitter for Alix og Peter, der er hvide og velmenende. Efter en ubehagelig episode, hvor Emira bliver beskyldt for at have kidnappet det barn, hun passer, forsøger Alix at få et mere fortroligt forhold til hende. Samtidig indleder Emira et forhold til en mand, der overværede optrinnet. Både Alix og manden har en meninger om, hvordan Emira skal leve sit liv, og på hver deres måde forsøger de at gøre hende til et projekt. Det er forfatterens debut.

Der er flere virkeligt gode beskrivelser af nogle enormt pinlige episoder. De er skrevet med både kant og humor og er noget af det bedste i romanen. Tonen er let og teksten hurtigt læst. Temaerne er hverdagsracisme, social ulighed, digitale krænkelser og identitet, men det er snarere en feel-god-roman end det er dyb samfundskritik.

Der er mange bøger, der behandler racisme fx The hate u give


Hidden figures


, der har en langt mere alvorlig og kritisk tilgang, eller Hidden figures (Tekst på dansk), som er baseret på virkelige hændelserDer er mange bøger, der behandler racisme fx The hate u give, der har en langt mere alvorlig og kritisk tilgang, eller (Tekst på dansk), som er baseret på virkelige hændelserDer er mange bøger, der behandler racisme fx The hate u give, der har en langt mere alvorlig og kritisk tilgang, eller Hidden figures (Tekst på dansk), som er baseret på virkelige hændelser.

Lektørudtalelse

Af

Ulla Stangerup

Politiken

Af

Inger Christine Løwe

d. 7. okt. 2020

Berlingske tidende

Af

Selin Türker

d. 7. okt. 2020

Litteratursiden.dk [online]

Af

Britta Voergaard Poulsen

2020-11-02


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2021

Lydbog (net)

2020

Bog

2020

Lydbog (cd-mp3)

2020

Ebog

2020