Bøger / skønlitteratur / roman

En sidste melodi


Beskrivelse


Richard, en berømt koncertpianist, rammes af ALS. Hans ekskone, Karina, som måtte tilsidesætte sin egen karriere, må endnu en gang ofre sig. Men når den sidste time nærmer sig, er det tid at gøre op med bitterhed og afsavn.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. juli 2018

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 30. juli 2018

Richard, en berømt koncertpianist, rammes af ALS. Hans ekskone, Karina, er stadig meget vred på ham, men efterhånden, som sygdommen skrider frem mod det uundgåelige, begynder de at nærme sig hinanden igen. For læsere af vedkommende kærligheds- og sygehistorier.

Den feterede koncertpianist, Richard, har badet sig i publikums og kvinders anerkendelse under hele sin karriere. Hans ekskone, Karina, måtte tilsidesætte sin egen musikkarriere for hans og deres datters skyld. 3 år efter skilsmissen viser de første sygdomstegn sig, og den totalinvaliderende sygdom udvikler sig. Endnu en gang må Karina ofre sig for Richard. Men intet er blot sort eller hvidt, der er mange nuancer i deres indbyrdes forhold og i de valg, de gennem livet har truffet. Lisa Genova har ph.d. I neurovidenskab, og hendes bestsellerromaner beskriver svære neurologiske sygdomme og deres indvirkning på de ramte og deres nærmeste.

Letlæst, medrivende roman, der giver indsigt i den frygtelige ALS. Velskrevet og med opløftende glimt i øjet. Samtidig er det en rigtig god roman om et kuldsejlet ægteskab, bristede drømme og sen selverkendelse. Forsiden signalerer feminin romantik.

Stadig AliceEt helt nyt livLivet efter digMig før dig og Et helt nyt liv af samme forfatter handler om hhv. Alzheimers og den sjældne forstyrrelse neglekt. Desuden har hun skrevet Livet efter dig, der handler om autisme. Jojo Moyes' Mig før dig har mange lighedspunkter med "En sidste melodi"Stadig Alice og af samme forfatter handler om hhv. Alzheimers og den sjældne forstyrrelse neglekt. Desuden har hun skrevet Livet efter dig, der handler om autisme. Jojo Moyes' Mig før dig har mange lighedspunkter med "En sidste melodi"Stadig Alice og Et helt nyt liv af samme forfatter handler om hhv. Alzheimers og den sjældne forstyrrelse neglekt. Desuden har hun skrevet , der handler om autisme. Jojo Moyes' Mig før dig har mange lighedspunkter med "En sidste melodi"Stadig Alice og Et helt nyt liv af samme forfatter handler om hhv. Alzheimers og den sjældne forstyrrelse neglekt. Desuden har hun skrevet Livet efter dig, der handler om autisme. Jojo Moyes' har mange lighedspunkter med "En sidste melodi".