Bøger / skønlitteratur / digte

En rejse til mørkets begyndelse : digt


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
241 sider
Udgivet
2022
Ophav
Genre og form
digte, eksperimenterende litteratur
Originaludgave
2022

Beskrivelse


Langdigt om at være far og søn og om angst, skam og livet efter en skilsmisse. For læsere af eftertænksomme bøger.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juli 2022

af

af

Cæcilie Hjorth Pedersen

d. 1. juli 2022

Langdigt om at være far og søn og om angst, skam og livet efter en skilsmisse. For læsere af eftertænksomme bøger.

"En rejse til mørkets begyndelse" fortsætter hvor Moloch slap og sætter ord på, hvordan livet former sig efter en skilsmisse. Hvordan det er at have fire store børn, der er vrede på og skuffede over deres forældre. Hvordan livet med en ny kæreste former sig, og hvordan skammen og angsten aldrig giver slip. Bogen er også en fortælling om dybe venskaber, om en søns relation til sin mor og en rejse tilbage i tiden på jagt efter angstens rødder i jeg-fortællerens familie.

Ligesom forgængeren Moloch er "En rejse til mørkets begyndelse" vedkommende og bevægende læsning. Fauth skildrer stærkt smerten og lykken ved at leve livet sammen med andre. Bogen sætter gang i mange overvejelser om kærlighed, angst og længsel.

Bogen er fyldt med litterære henvisninger til bl.a. Nietzche, Schopenhauer, Rilke og Conrad. Bogen bygger desuden videre på Søren R. Fauths tidligere langdigte: Digt om dødenMolochÅretMoloch og Moloch. De kan dog godt læses særskilt. Minder om Tomas Espedals bog Året, der også handler om den svære kærlighed, dødslængsel og arbejdet med at skrive MolochBogen er fyldt med litterære henvisninger til bl.a. Nietzche, Schopenhauer, Rilke og Conrad. Bogen bygger desuden videre på Søren R. Fauths tidligere langdigte: Digt om døden og . De kan dog godt læses særskilt. Minder om Tomas Espedals bog Året, der også handler om den svære kærlighed, dødslængsel og arbejdet med at skrive Bogen er fyldt med litterære henvisninger til bl.a. Nietzche, Schopenhauer, Rilke og Conrad. Bogen bygger desuden videre på Søren R. Fauths tidligere langdigte: Digt om døden og Moloch. De kan dog godt læses særskilt. Minder om Tomas Espedals bog , der også handler om den svære kærlighed, dødslængsel og arbejdet med at skrive MolochBogen er fyldt med litterære henvisninger til bl.a. Nietzche, Schopenhauer, Rilke og Conrad. Bogen bygger desuden videre på Søren R. Fauths tidligere langdigte: Digt om døden og . De kan dog godt læses særskilt. Minder om Tomas Espedals bog Året, der også handler om den svære kærlighed, dødslængsel og arbejdet med at skrive .


Kristeligt dagblad

d. 5. juli 2022

af

af

Thomas Reinholdt Rasmussen

d. 5. juli 2022


Weekendavisen

d. 17. juni 2022

af

af

Lars Bukdahl

d. 17. juni 2022


Information

d. 24. juni 2022

af

af

Kamilla Löfström

d. 24. juni 2022