Gå til indholdEn rejse til mørkets begyndelse : digt


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

241 sider

Udgivet

2022

Originaludgave

2022


Beskrivelse


Langdigt om at være far og søn og om angst, skam og livet efter en skilsmisse. For læsere af eftertænksomme bøger


Anmeldelser (6)


1. jul. 2022

Langdigt om at være far og søn og om angst, skam og livet efter en skilsmisse. For læsere af eftertænksomme bøger.

"En rejse til mørkets begyndelse" fortsætter hvor Moloch


slap og sætter ord på, hvordan livet former sig efter en skilsmisse. Hvordan det er at have fire store børn, der er vrede på og skuffede over deres forældre. Hvordan livet med en ny kæreste former sig, og hvordan skammen og angsten aldrig giver slip. Bogen er også en fortælling om dybe venskaber, om en søns relation til sin mor og en rejse tilbage i tiden på jagt efter angstens rødder i jeg-fortællerens familie"En rejse til mørkets begyndelse" fortsætter hvor Moloch slap og sætter ord på, hvordan livet former sig efter en skilsmisse. Hvordan det er at have fire store børn, der er vrede på og skuffede over deres forældre. Hvordan livet med en ny kæreste former sig, og hvordan skammen og angsten aldrig giver slip. Bogen er også en fortælling om dybe venskaber, om en søns relation til sin mor og en rejse tilbage i tiden på jagt efter angstens rødder i jeg-fortællerens familie.

Ligesom forgængeren Moloch


er "En rejse til mørkets begyndelse" vedkommende og bevægende læsning. Fauth skildrer stærkt smerten og lykken ved at leve livet sammen med andre. Bogen sætter gang i mange overvejelser om kærlighed, angst og længselLigesom forgængeren Moloch er "En rejse til mørkets begyndelse" vedkommende og bevægende læsning. Fauth skildrer stærkt smerten og lykken ved at leve livet sammen med andre. Bogen sætter gang i mange overvejelser om kærlighed, angst og længsel.

Bogen er fyldt med litterære henvisninger til bl.a. Nietzche, Schopenhauer, Rilke og Conrad. Bogen bygger desuden videre på Søren R. Fauths tidligere langdigte: Digt om døden


Moloch


Året


Moloch


og Moloch. De kan dog godt læses særskilt. Minder om Tomas Espedals bog Året, der også handler om den svære kærlighed, dødslængsel og arbejdet med at skrive MolochBogen er fyldt med litterære henvisninger til bl.a. Nietzche, Schopenhauer, Rilke og Conrad. Bogen bygger desuden videre på Søren R. Fauths tidligere langdigte: Digt om døden og . De kan dog godt læses særskilt. Minder om Tomas Espedals bog Året, der også handler om den svære kærlighed, dødslængsel og arbejdet med at skrive Bogen er fyldt med litterære henvisninger til bl.a. Nietzche, Schopenhauer, Rilke og Conrad. Bogen bygger desuden videre på Søren R. Fauths tidligere langdigte: Digt om døden og Moloch. De kan dog godt læses særskilt. Minder om Tomas Espedals bog , der også handler om den svære kærlighed, dødslængsel og arbejdet med at skrive MolochBogen er fyldt med litterære henvisninger til bl.a. Nietzche, Schopenhauer, Rilke og Conrad. Bogen bygger desuden videre på Søren R. Fauths tidligere langdigte: Digt om døden og . De kan dog godt læses særskilt. Minder om Tomas Espedals bog Året, der også handler om den svære kærlighed, dødslængsel og arbejdet med at skrive Bogen er fyldt med litterære henvisninger til bl.a. Nietzche, Schopenhauer, Rilke og Conrad. Bogen bygger desuden videre på Søren R. Fauths tidligere langdigte: Digt om døden og Moloch. De kan dog godt læses særskilt. Minder om Tomas Espedals bog Året, der også handler om den svære kærlighed, dødslængsel og arbejdet med at skrive Moloch.

Lektørudtalelse

Af

Cæcilie Hjorth Pedersen

Den smalle bog [online]

Af

Jens Carl Sanderhoff

2022-09-02

Litteratursiden.dk [online]

Af

Øjvind Fritjof Arnfred

2022-06-03

Kristeligt dagblad

Af

Thomas Reinholdt Rasmussen

d. 5. jul. 2022

Weekendavisen

Af

Lars Bukdahl

d. 17. jun. 2022

Information

Af

Kamilla Löfström

d. 24. jun. 2022


Informationer og udgaver

Bog

2022

Lydbog (net)

2022