Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

En perfekt gift


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

252 sider

Udgivet

2022

Ophav

Lotte Jansen(oversætter)
Genre og formroman, romaner, spænding

Beskrivelse


Efter at have levet som afhopper i mange år bliver russeren Kalitin opsporet og forsøgt dræbt af den russiske efterretningstjeneste. Kalitin udviklede i sin tid en yderst farlig gift, og det er selv samme gift, der måske vil blive hans endeligt. For læsere af moderne russisk litteratur og intelligente spionromaner med en politisk vinkel


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2022

af

af

Christine Christensen

d. 5. aug. 2022

Efter at have levet som afhopper i mange år bliver russeren Kalitin opsporet og forsøgt dræbt af den russiske efterretningstjeneste. Kalitin udviklede i sin tid en yderst farlig gift, og det er selv samme gift, der måske vil blive hans endeligt. For læsere af moderne russisk litteratur og intelligente spionromaner med en politisk vinkel.

Hele sit liv har Kalitin arbejdet med kemiske stoffer, gifte, bedøvelsesmidler og stræbt efter at opfinde en sporløs død. Efter i mange år loyalt at have tjent sit fædreland flygter han til vesten og får en ny identitet. I mange år lever han skjult, men da en anden afhopper dør på mystisk vis, finder den gamle tjeneste hans opholdssted og sender oberstløjtnant Sjersnev afsted for at dræbe ham. Mordvåbnet er selvfølgelig den perfekte gift, han selv udviklede for flere årtier siden. Gradvist opstår der en forbindelse mellem jægeren og byttet, men vil det ændre Kalitins skæbne?.

Fremragende og meget anderledes spionroman, der snarere er et studie i politik, psykologi og moral. Det er barskt, brutalt og nærmest poetisk. På en gang nøgternt, næsten følelseskoldt, og på samme tid fuldt af undertrykte følelser. Historien er ikke helt let tilgængelig, med sine spring i tid og skiftende fortællere.

Minder handlingsmæssigt en del om John le Carrés forfatterskab, men sprogligt og karaktermæssigt er vi tættere på Aleksandr Solsjenitsyn fx En dag i Ivan Denisovitjs liv.


Berlingske tidende

d. 17. jul. 2022

af

af

Jakob Genz

d. 17. jul. 2022


Information

d. 4. nov. 2022

af

af

Bror Axel Dehn

d. 4. nov. 2022


Weekendavisen

d. 29. jul. 2022

af

af

Kathrine Tschemerinsky

d. 29. jul. 2022Informationer og udgaver

2022

Bog

Sergej Lebedev (f. 1981)

Palomar, 1. udgave