Gå til indholdEn overlever : Ernst Ellesøe Hansen 1944-45


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

117 sider: ill.

Udgivet

2022

genre/form

erindringerOriginaludgave

2022


Beskrivelse


Læs her den fantastiske historie om Ernst Ellesøe Hansen, der i 1944 blev arresteret af den tyske besættelsesmagt og deporteret til tvangsarbejde i Tyskland for i maj 1945 at blive sendt hjem med de hvide busser. For læseren, der interesserer sig for historie og/eller 2. verdenskrig


Anmeldelser (1)


13. maj. 2022

Læs her den fantastiske historie om Ernst Ellesøe Hansen, der i 1944 blev arresteret af den tyske besættelsesmagt og deporteret til tvangsarbejde i Tyskland for i maj 1945 at blive sendt hjem med de hvide busser. For læseren, der interesserer sig for historie og/eller 2. verdenskrig.

Bogen startes med et kort forord, hvorefter der tages fat på fortællingen om Ernst og hans skæbne. Denne indledes med anholdelsen i 1944 og det videre ophold i Vestre Fængsel, hvorefter han deporteres til Frøslev og senere Neuengamme. Herefter ryger Ernst til Dalum, der er en underlejr til Neuengamme, og her fortælles om lus, tyveri og arbejdet i lejren, hvorefter han sendes tilbage til Neuengamme. Hjemturen med de hvide busser beskrives til slut i bogen, hvor der også findes et noteafsnit, en efterskrift samt bilag. Teksten er løbende flankeret af diverse billedmateriale.

Denne bog blev første gang udgivet som privattryk til familie og venner, men er nu kommet os alle til gode, og det er en yderst spændende historie, fortalt af en formidabel fortæller. Teksten er levende, velformuleret og spændende, og siderne nærmest flyver derudaf.

For yderligere biografisk litteratur omhandlende 2. verdenskrig se: Et halvt år i Gestapos kløer


Jeg vil ikke græde endnu - en autentisk beretning


eller Jeg vil ikke græde endnu - en autentisk beretningFor yderligere biografisk litteratur omhandlende 2. verdenskrig se: Et halvt år i Gestapos kløer eller For yderligere biografisk litteratur omhandlende 2. verdenskrig se: Et halvt år i Gestapos kløer eller Jeg vil ikke græde endnu - en autentisk beretning.

Lektørudtalelse

Af

Lars Ovesen


Informationer og udgaver

Bog

2022

Ebog

2022