Gå til indholdEn morders tårer : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

205 sider

Udgivet

2019

genre/form

romanOriginaludgave

2019


Beskrivelse


Paolo er ni år, da morderen og tyven Angel Allegria stikker en kniv i halsen på hans forældre, og flytter ind i hans hjem på Chiles sydlige spids. Denne dag bliver en ny start for dem begge


Anmeldelser (3)


9. maj. 2019

En dag kom morderen Angel Allegria gående til familien Poloverdos hjem på Chiles sydligste spids, en verden af klipper, jord og vind. Kort efter var Paolo forældreløs. En betagende roman om kærlighed, skyld, svigt, soning og tilgivelse. Til unge og voksne læsere af gode latinamerikanske romaner.

Angel nænner ikke at slå drengen ihjel, men beordrer ham til at lave suppe til sig. Angel flytter ind, og fatter en besynderlig ømhed for Paolo. Senere kommer den veluddannede Luis Secunda vandrende til huset, og også han flytter ind. De to mænd kappes om at være far for Paolo. En dag må de tre tage afsted for at finde nye husdyr og forsyninger, og rejsen bliver starten på en transformation for dem alle. Anne-Laure Bondoux (1971-) er en internationalt prisbelønnet forfatter.

En smukt skrevet roman uden filter til en drengs følelsesliv og en morders smeltende hårdhed i mødet med ubetinget kærlighed og livets sårbarhed. Bogen er meget velegnet til studiekredse og til alle, der holder af romaner om menneskers overraskende indvirkning på hinanden. Også handlingen tager en overraskende vending.

Anne-Laure Bondoux har også udgivet ungdomsbogen Miraklernes tid


Fjern stjerne


. Kan sammenlignes med Roberto Bolaño, som regnes for en af Latinamerikas bedste forfattere. På dansk har han senest udgivet Fjern stjerneAnne-Laure Bondoux har også udgivet ungdomsbogen Miraklernes tid. Kan sammenlignes med Roberto Bolaño, som regnes for en af Latinamerikas bedste forfattere. På dansk har han senest udgivet Anne-Laure Bondoux har også udgivet ungdomsbogen Miraklernes tid. Kan sammenlignes med Roberto Bolaño, som regnes for en af Latinamerikas bedste forfattere. På dansk har han senest udgivet Fjern stjerne.

Lektørudtalelse

Af

Grethe Lorentzen

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Bent Rasmussen (lærer)

2019-12-06

Børn & bøger

Af

Eiler Jensen (f. 1946)

Årg. 72, nr. 6 (2019)


Informationer og udgaver

Bog

2019

Lydbog (cd-mp3)

2019

Lydbog (net)

2019

Ebog

2019