Gå til indholdEn morders bekendelser


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

234 sider: ill.

Udgivet

2009

genre/form

erindringerOriginaludgave

2009


Beskrivelse


Peter Lundin (f. 1972), der sidder idømt livsvarigt fængsel for drab, fortæller om sin barndom, sit tætte forhold til sin mor og livet bag tremmerne


Anmeldelser (5)


23. sep. 2009

Psykiatere, psykologer, andre behandlere samt folk i politi og kriminalforsorg bør læse bogen for at blive klogere - ellers er det svært at se en målgruppe ud over særligt nysgerrige og folk med fascination af ondskabens omskiftelige udtryk.

Forfatteren er voldsomt kendt via medierne især i kraft af dommen for sin mors død i USA og en dom i 2001 for 3-dobbelt mord i DK foruden sine forbindelser med kvinder og ægteskab, mens han har været i fængsel. Med sig selv som fortæller og en ikke særligt journalistisk meriterende indsats af en ghostwriter fortæller han alt det, han synes, vi skal vide - med en ret usikker sandhedsværdi. I bogen fremfører Lundin sig som pro-doping, nærmest religiøst afhængig af sex med prostituerede, pralende kvindebedårer og -bedrager samt ikke-angrende morder. Den meget jeg-centrerede tekst suppleres af selviscenesatte privatfotos og dokumenter. Såvel bogens udgivelse i almindelighed og principielt som dens berettigelse på biblioteker har været diskuteret.

Andre kriminelle har fortalt til eller selv skrevet bøger, men ingen er sammenlignelige med denne bog i sit formål og ved samtidig at spille et spil med alle medier og folk.

Uden psykiatrisk/politimæssig faglig interesse er læsningen af bogen en foruroligende ubehagelig oplevelse. Selviscenesættelsen af fortælleren og en historie fortalt i en koldt ureflekterende stil sammenholdt med den barbariske baggrund gør det svært at finde seriøse kvaliteter, der gør udgivelsen nødvendig eller relevant.

Lektørudtalelse

Af

Per Drustrup Larsen

Politiken

Af

Erik Jensen

d. 3. okt. 2009

Jyllands-posten

Af

Niels Lillelund

d. 6. okt. 2009

Berlingske tidende

Af

Jens Andersen

d. 22. sep. 2009

Jyllands-posten

Af

Niels Lillelund

d. 6. okt. 2009


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2010

Bog

2009

Ebog

2009