Gå til indholdEn maske - mange muligheder


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

[32] sider: ill. i farver

Udgivet

2009

genre/form

vejledningerOriginaludgave

2009


Beskrivelse


Vejledning i bl.a. at male og slibe hvide plastmasker til kendte karakterer inden for teaterverdenen


Anmeldelser (1)


17. feb. 2009

Et lille inspirationshæfte om hvordan hvide færdigproducerede plastikmasker til ansigtet forholdsvis hurtigt kan forvandles til klassiske teatermasker. Hæftet henvender sig til lærere, elever og andre, der beskæftiger sig med drama og/eller maskefremstilling.

Forlaget Drama og butikken Teaterhjørnet tilbyder artikler til teaterfolket, bl.a. hvide plastikmasker skabt af billedhuggeren Søren Cip Nielsen. Maskerne er hans fortolkning af de klassiske commedia dell'arte masker. Teater-blæksprutten Torben Jetsmark fortæller, hvordan maskerne kan bearbejdes og blive til traditionelle karakterer, fx Harlekin, Brighella og Colombine. Farvefotos viser, hvordan masken klippes ren efter den form, som ønskes. Kanterne slibes grundigt, og masken males med en grunder. Næser, læber og eventuelle gevækster modelleres i papir-ler og limes på. Der laves huller, før maskerne dekoreres færdig og evt. forsynes med uldcrep til øjenbryn og skæg. God instruktion til en simpel fremstilling af en begyndermaske til en overkommelig pris.

Torben Jetsmark har tidligere udgivet Krop og masker, her gennemgåes maskens historie og forskellige øvelser i masketeater præsenteres. I Jens Kirkedal Jensens Teatermasker fra 2008 bygges maskerne op helt fra grunden.

Et fint lille instruktionshæfte til folk, der beskæftiger sig med masketeater og som hurtigt vil skabe en udtryksfuld maske, som kan genbruges, hvis den behandles med omtanke.

Lektørudtalelse

Af

Conni Boll Christensen


Informationer og udgaver

Bog

2009