Gå til indholdEn mand uden åndedræt


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

452 sider

Udgivet

2013

genre/form

roman,

krimi,

romanerOriginaludgave

2013


Beskrivelse


Krimi. Bernie Gunther er ansat ved Wehrmachts Krigsforbrydelseskontor i 1943. Han udsendes til Smolensk for at efterforske en massegrav i Katynskoven, idet Goebbels ønsker at bruge slagtningen af 4000 polske officerer i sin propaganda mod russerne


Anmeldelser (5)


29. aug. 2013

I dette niende bind i Berlin noir serien med opdageren Bernie Gunther er vi nået til 1943 efter det tyske nederlag ved Stalingrad. For yndere af seriens specielle sammensætning af grusom faktuel krigshistorie og Raymond Chandlersk underspillet sort humor, også nye læsere kan være med her, da man sagtens kan læse bindet selvstændigt.

Den berlinske opdager Bernie Gunther, der nu er ansat ved Wehrmachts Krigsforbrydelseskontor, kaldes ud til Smolensk for at forske i en massegrav i Katynskoven, der viser sig at indeholde ligene af mere end 4000 polske officerer. Goebbels ønsker, at russerne kan holdes ansvarlige, hvilket de måske også er. Det pålægger han Bernie at bevise, således at det kan bruges i propaganda øjemed. Vi får et troværdigt billede af livet som undersåt i det tyske rige, alle prøver at sno sig, mange er ikke nazister, men efterlever alligevel systemet. Det er et rædselsfuldt billede af, hvordan folk prøver at overleve, ikke en bog for sarte sjæle, men både interessant og lærerigt. Alt dette krydret med Bernies hårdkogte humor og overlevelsesevne.

Massakren i Katynskoven er kendt og beskrevet bl.a. i Kraniet fra Katyn, attentatforsøgene på Hitler er også tæt på den faktuelle historie, det er således en virkelig veldrejet blanding af fiktion og historiske facts. Og stadig er det Raymond Chandlers Philip Marlowe, der kommer tættest på Bernie.

Endnu et fremragende bind i Berlin noir serien, som alle tidligere og nye læsere af den skotske forfatter vil elske.

Lektørudtalelse

Af

Jette Landberg

Litteratursiden.dk [online]

Af

Jytte Kjær Schou

2014-04-30

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 13. sep. 2013

Berlingske tidende

Af

Jesper Beinov

d. 14. sep. 2013

Berlingske tidende

Af

Niels Lillelund

d. 21. sep. 2013


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2021

Lydbog (net)

2013

Bog

2013

Ebog

2013

Lydbog (cd)

2013

Lydbog (cd-mp3)

2013