Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

En mand af få ord : roman


Detaljer

Seneste udgave, ebog


Sprog

dansk

Omfang

188 sider

Udgivet

2020

Ophav

Kim Karmark(forfatter)

Jonas Knudsen(redaktør)
Genre og formroman, udviklingsromaner, romaner
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Hvilke oplevelser står stærkest og betyder mest i et menneskeliv? En almindelig mand fortæller om fire episoder i sit liv, der har været med til at forme ham som person og mand


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. jun. 2020

af

af

Michael Linde Larsen

d. 11. jun. 2020

Roman med fire nedslag i en mands liv med masser af nærvær, længsler og kærlighed. En følsom og poetisk bog, som kan læses af en bred læserskare. Specielt mænd vil kunne spejle sig i hovedpersonens liv.

I perioden fra 1974 til 2019 fortæller hovedpersonen om fire begivenheder, der har været med til at forme ham som mand. I 1974 dør hans mormor, og han må sammen med sin kæreste Sally haste hjem fra Marokko. I 1990 er han på den årlige fisketur med sin far, umiddelbart efter at Sally har forladt ham. I 2008 er omdrejningspunktet en middag med hans livs kærlighed, og i 2019 rundes bogen af med beskeden om alvorlig sygdom. Forlaget beskriver bogen som: "....en løs kortlægning af en ganske almindelig mands liv".

Historien er fortalt præcist og ligefremt i et let tilgængeligt sprog. Kim Karmark formår med enkle midler at tegne et overbevisende portræt af en mand gennem nogle af de begivenheder, der er med til at definere ham som menneske. Der står rigtig meget mellem linjerne, og som læser lukkes man mere og mere ind i fortællingens dybere lag. På overfladen hersker den rationelle og faktuelle verden, og derunder de svære følelser og mange årsager til, at livet blev, som det blev. Bogen lægger sig fint i forlængelse af forfatterens tidligere bøger.

Et liv i almindelighedaf Bent Vinn Nielsen beskriver også dybderne i en tilsyneladende almindelig mands liv.Informationer og udgaver

2020

Bog

Kim Karmark

Byens, 1. udgave

2020

Ebog

Kim Karmark

Byens, 1. e-bogsudgave