Gå til indholdBøger / faglitteratur

En lille filosofihistorie


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

328 sider: ill.

Udgivet

2017

Ophav

Nigel Warburton(forfatter)

Jens Viggo Olavi Nielsen(oversætter, bidrag)

Uffe Steen(bidrag)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


introduktion til 53 vestlige filosoffer og tænkere fra Oldtiden til 1900-tallet


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. mar. 2017

af

af

Grethe Lorentzen

d. 22. mar. 2017

Letlæst og underholdende introduktion til 53 vestlige filosoffer og tænkere fra Sokrates til Peter Singer. For alle filosofi-interesserede, og kan også anvendes til studier.

Nigel Warburtons filosofihistorie giver i 40 korte kapitler en introduktion til kendte og mindre kendte filosoffer og tænkere fra oldtid til 1900-tallet, deres verdens- og livsanskuelser og centrale ideer. Hovedparten af dem er europæere. Charles Darwin har fået et kapitel, da hans teori om evolution gennem naturlig udvælgelse havde indflydelse på filosofien. Filosoffen Uffe Steen har, sammen med oversætteren, Jens Viggo Loavi Nielsen, udarbejdet et tillæg om K.E. Løgstrup.

Det er en fornøjelse af læse denne bog, som veloplagt, kortfattet og i et enkelt sprog fortæller om filosoffernes liv, tanker og ideer, og som med konkrete eksempler anskueliggør stoffet på en levende og lettilgængelig måde. Den har i mange kapitler elegante og og sammenknyttende overgange fra den ene filosof til den næste, sådan at der fastholdes en rød tråd i udviklingen i filosofien gennem historien.

Det filosofiske blikNår mennesket undrer sig


Man bør tvivle om alt - og tro på meget


, Når mennesket undrer sig og Man bør tvivle om alt - og tro på meget giver alle en letlæst introduktion til europæiske filosoffer og filosofi fra oldtid til nutidDet filosofiske blik, og Man bør tvivle om alt - og tro på meget giver alle en letlæst introduktion til europæiske filosoffer og filosofi fra oldtid til nutidDet filosofiske blik, Når mennesket undrer sig og giver alle en letlæst introduktion til europæiske filosoffer og filosofi fra oldtid til nutid.


Logos

2017, nr. 2

af

af

Hans Gregersen

2017, nr. 2Informationer og udgaver

2017

Bog

Nigel Warburton

Herreværelset, 1. udgave

2019

Ebog

Nigel Warburton

Nota