Bøger / faglitteratur

En kort historie om tid : fra Big Bang til sorte huller


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Vores billede af universet ; Rum og tid ; Et univers i udvidelse ; Ubestemthedsprincippet ; Elementarpartikler og naturkræfter ; Sorte huller ; Sorte huller er slet ikke så sorte ; Universets oprindelse og skæbne ; Tidens pil ; Ormehuller og tidsrejser ; Foreningen af fysikken


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2018

af

af

Michael Olsen

d. 2. nov. 2018

Spændende hovedværk for alle, der er interesserede i viden om universet. Kan bruges til opgaveløsning på gymnasieniveau og opefter.

Den nye udgave af "Hawkings univers", nu med titlen "En kort historie om tid", indeholder et nyt forord af danske Troels Harmark om den sidste forskning Hawking arbejdede med før sin død. Bogen afsluttes med et nyt appendiks, der indeholder opdateringer indenfor bogens emner siden sidste udgave. Udover emner som universet, big bang, sorte huller, rummet, tiden, multiverser med mere er der også afsnit om Albert Einstein, Isaac Newton og Galilei. Dertil kommer mange illustrationer, ordforklaringer og et register.

"Hawkings univers" var et populærvidenskabeligt hovedværk, da bogen udkom første gang i 1988, på trods af at bogen krævede noget af sin læser. Sådan er det også med den nye 30 års jubilæumsudgave med den nye titel, men det er stadig en tour de force i fortællingen om, hvad unverset, big bang og sorte huller egentlig er.

"En kort historie om tid" erstatter fuldstændig "Hawkings univers" fra 1988 . I forhold til udgaven fra 1997 med titlen Hawkings univers illustreretEn lille bog om universet er der få, men vigtige tilføjelser i form af det danske forord og det nye appendiks. En mere lettilgængelig populærvidenskabelig bog om universet og den nyere forskning er En lille bog om universet"En kort historie om tid" erstatter fuldstændig "Hawkings univers" fra 1988 . I forhold til udgaven fra 1997 med titlen Hawkings univers illustreret er der få, men vigtige tilføjelser i form af det danske forord og det nye appendiks. En mere lettilgængelig populærvidenskabelig bog om universet og den nyere forskning er .