Gå til indholdBøger / faglitteratur

En hund på en isflage : hvad nu hvis Europa kollapser?


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

87 sider

Udgivet

2012

Ophav

Geert Mak(forfatter)

Birthe Lundsgaard(oversætter)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Debatbog om den krise i Europa, der rører ved fundamenterne i de vestlige samfund og udgør overgangen til en ny fase i historien. Om kulturkrise, værdikrise og krise for politisk og demokratisk legitimitet


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. okt. 2012

af

af

Søren Brunbech

d. 17. okt. 2012

For de politisk interesserede, og specielt af interesse for Geert Maks trofaste læserskare til hans bøger om den nyere europæiske historie.

Den hollandske historiker og journalist Geert Mak skriver bekymret om fremtiden for Europa, og om den fare der er for at hele det europæiske projekt, der er en dyrebar arv fra de forrige generationer af europæere, umærkeligt glider os af hænde. Han ser udviklingen af EU frem mod 27 medlemsstater med fælles marked og fælles mønt som et enestående projekt, der skabte fremgang, demokrati og stabilitet i Europa og spørger, hvordan vi er endt i et mareridt, hvor samarbejdet krakelerer og de stærkeste dikterer loven. Han bebrejder den nuværende generation af politiske ledere, at de skabte euroen uden reel demokratisk legitimitet og uden disciplin og kontrol. Politikerne er i dag mere nervøse for udviklingen end de giver udtryk, og deres eneste medicin er nedskæringer og straffeforanstaltninger over for problemlandene, samtidigt med at støtten til det europæiske projekt er under stadig nedbrydning.

Geert Mak er også forfatter til de to roste bøger om Europas nyere historie Min fars århundrede, 2009; Europa : rejser i det tyvende århundrede, 2010.

Europa er i dag verdens syge mand, og den hollandske journalist og forfatter giver en opsang til politikere og borgere i den europæiske union, hvor han advarer om at det europæiske projekt er ved at kollapse.


Jyllands-posten

d. 20. nov. 2012

af

af

Dennis Nørmark

d. 20. nov. 2012


Kristeligt dagblad

d. 20. dec. 2012

af

af

Asger Brandt

d. 20. dec. 2012


Information

d. 31. okt. 2012

af

af

David Rehling

d. 31. okt. 2012Informationer og udgaver

2012

Bog

Geert Mak

Tiderne Skifter