Gå til indholdEn hel Nielson


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

515 sider, tavler

Udgivet

2011

genre/form

erindringerOriginaludgave

2011


Beskrivelse


Politisk erindringsbog af tidligere minister og EU-kommissær Poul Nielson (f. 1943). Især med vægt på hans store arbejde med dansk energipolitik


Anmeldelser (7)


11. okt. 2011

Forhenværende energiminister Poul Nielsons erindringsbog er spændende og informativ og kan læses af alle politisk interesserede. Næsten halvdelen af bogen omhandler hans store arbejde med dansk energipolitik, og den del er også vigtig dokumentation for de læsere, der er optaget af dette emne.

Med tør lune, gode historier og skarpe og karske kommentarer fortæller forhenværende energiminister Poul Nielson selvbevidst om sin politiske karriere frem til og med 1999, hvor han udnævnes som EU-kommissær. Det er rørende at læse om Poul Nielsons socialdemokratiske arbejderbaggrund, opvæksten i Vanløse og de mange ture til bedsteforældrene i Hadsund. Poul Nielson var en af sin tids mange førstegenerations akademikere, og han havde det som en fisk i vandet under sit statskundskabsstudium i Århus. Her var han også leder af Frit Forum, der gav et vigtigt afsæt for hans senere karriere i Socialdemokratiet, blandt andet som folketingskandidat i Fredericia-kredsen. Alt dette er fantastisk godt fortalt og spændende læsning, men derimod er de flere hundrede sider lange beskrivelser af forhandlingerne med A.P. Møller om udnyttelsen af den danske undergrund meget detaljerede og komplicerede. Upåklageligt forlagsarbejde, og bagerst har bogen et nyttigt personregister.

Politisk erindringsbog på linje med fx Knud Heinesens Min krønike.

Meget interessante og uhyre velskrevne erindringer om et liv i politik, om end dele af den store bog er meget detaljerede og fordrer en ihærdig læser.

Lektørudtalelse

Af

Poul Flou Pedersen

Politiken

Af

Søren Nielsen

d. 5. nov. 2011

Jyllands-posten

Af

Niels Lillelund

d. 22. okt. 2011

Danske kommuner

Af

Per B. Christensen

Årg. 42, nr. 33 (2011)

Information

Af

Georg Metz

d. 19. okt. 2011

Weekendavisen

Af

Frede Vestergaard

d. 21. okt. 2011

Vedvarende energi & miljø

Af

Jørgen Henningsen

2012, nr. 1


Informationer og udgaver

Bog

2011