Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

En hæderlig mand

Del 1 af Archer-serienDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

459 sider

Udgivet

2021

Ophav

David Baldacci(forfatter)

Line Beck Rasmussen(oversætter)
Genre og formroman, romaner, krimi
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Netop løsladt fra fængslet lander krigsveteranen Aloysius Archer i 1949 i Poca City. Han får job som låneopkræver, men bliver hovedmistænkt da hans arbejdsgiver myrdes i et nærliggende hotelværelse. Til alle krimilæsere


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj. 2021

af

af

Jens Rasmussen

d. 20. maj. 2021

Netop løsladt fra fængslet lander krigsveteranen Aloysius Archer i 1949 i Poca City. Han får job som låneopkræver, men bliver hovedmistænkt da hans arbejdsgiver myrdes i et nærliggende hotelværelse. Til alle krimilæsere.

Som uskyldigt dømt er Aloysius Archer prøveløsladt. Han starter sit nye liv, i frihed, i lillebyen Poca City. I en bar møder han bykongen Pittlemann og hans elskerinde Jackie. Han får et job med at skaffe en bil hos ranchejeren Tuttle, som skylder Pittlemann penge. Mr. Tuttle, som i øvrigt viser sig at være Jackies far, er dog ikke sådan at bide skeer med. Da Pittlemann får halsen skåret over i et nærliggende hotelværelse, er Archer ikke alene arbejdsløs, men også hovedmistænkt. I jagten på at finde den rigtige morder, får han hjælp af både Jackie Tuttle og den smukke sagsbehandler Miss Crabtree.

Bogen oser af amerikansk efterkrigsstemning. Flotte biler, farlige gangstere og damer som er begge dele. Forvent ikke rå hverdagsrealisme, men mere klassisk film noir som man ser i gamle film med Humphrey Bogart. Aloysius Archer er langt hen af vejen en typisk actionhelt som fx Jack Reacher, som aldrig bliver hængende samme sted længere tid af gangen. Man er godt underholdt undervejs og læseren vil være spændt på hvor Archers omflakkende tilværelse vil tage ham hen i næste bind.

Minder om Raymond Chandlers klassiske Phillip Marlowe-krimier fx Farvel, min elskede (Ved Grete Juel Jørgensen).Informationer og udgaver

2021

Bog

David Baldacci

Lindhardt og Ringhof, 1. udgave

2021

Ebog

David Baldacci

Lindhardt og Ringhof, 1. e-bogsudgave

2021

Lydbog (net)

indlæser: Dan Schlosser

Lindhardt og Ringhof

2021

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Dan Schlosser

Audioteket